“Laat vastgoedeigenaren bijdragen aan broodnodige kwaliteitsslag Coolsingel!”

Persbericht ChristenUnie-SGP Rotterdam - 8 september 2016

“Laat vastgoedeigenaren bijdragen aan broodnodige kwaliteitsslag Coolsingel!”

De ChristenUnie-SGP wil dat vastgoedeigenaren en ondernemers van de Coolsingel nauw betrokken worden bij de herinrichting van de Coolsingel. Burgerraadslid Mark de Boer pleit daarom voor een toekomstvisie die veel verder gaat dan alleen een nieuwe buitenruimte maar bijvoorbeeld ook ingaat op een kwaliteitsverbetering van de gebouwen en het aanbod van winkels en voorzieningen: “De pandeigenaren gaan fors verdienen aan de opknapbeurt van de Coolsingel. Wij vinden het dan ook niet gek om ook van hen een bijdrage te vragen voor de broodnodige kwaliteitsslag op de Coolsingel.”

Zowel de uitstraling van diverse panden als de buitenruimte op de Coolsingel laat te wensen over. Het stadsbestuur is daarom voornemens om ruim 50 miljoen euro te investeren in een nieuwe inrichting van de Coolsingel. Lees hier meer over de concrete plannen.

Toekomstvisie Coolsingel

De ChristenUnie-SGP is niet tegen een investering in een nieuwe Coolsingel maar wil wel dat het maximale uit de investering wordt gehaald. Zo pleitte De Boer er bijvoorbeeld eerder voor om de herinrichting van de Coolsingel aan te grijpen om het startsein te geven voor een autoluwe binnenstad.

Door pandeigenaren mee te nemen in de herinrichting en een gezamenlijke toekomstvisie op te stellen kan er veel meer gebeuren voor hetzelfde bedrag. Het Lijnbaanakkoord zou hier volgens de ChristenUnie-SGP als voorbeeld kunnen dienen. Daar heeft de gemeente samen met vastgoedeigenaren en ondernemers een akkoord gesloten over een kwaliteitsverbetering van het winkelgebied de Lijnbaan. Naast een nieuwe bestrating investeren eigenaren nu ook in de renovatie van de winkelpanden en zijn er afspraken gemaakt over het beheer.

De Boer: “Zo’n soort akkoord zien wij ook graag op de Coolsingel. De herinrichting moet namelijk geen cadeautje worden voor de grote vastgoedeigenaren zonder dat daar op enigerlei wijze een commitment tegenover staat om de uitstraling van de gebouwen te verbeteren. De Coolsingel krijgt pas weer haar allure van weleer terug als alle betrokkenen gezamenlijk zich inzetten voor die broodnodige kwaliteitsslag op de Coolsingel.”

Zoekwoorden:

Deel: ' Vastgoedeigenaren moeten bijdragen aan kwaliteit Coolsingel '


Lees ook