PERSBERICHT

VASTNED RETAIL VERWERFT 4 SPAANSE WINKELCENTRA

VastNed Retail N.V., gespecialiseerd in winkelbeleggingen in continentaal Europa, investeert bijna NLG 100 miljoen in een uitbreiding van haar belangen in Spanje. Het betreft 50% van de eigendom in vier Spaanse winkelcentra, te weten:
· Las Atalayas in Murcia

· El Mirador in Burgos

· El Bulevar in Getafe (bij Madrid)

· Las Rosas in Madrid.
De overige 50% is in handen van Centros Shopping SA, een 47% deelneming van de Continente groep.

De transactie is geëffectueerd door Foram International Holdings B.V., een 100% dochter van VastNed Retail N.V. Foram en Centros Shopping hebben hiertoe een joint venture opgericht, Iberia Retail Properties SA, waarin elk der partijen voor de helft deelneemt. De investering van de VastNed-dochter ligt in de orde van Euro 43 miljoen met een bruto rendement van 7,7 %. Centros Shopping brengt een zelfde bedrag in. De mogelijkheid bestaat dat Foram haar gedeelte over enkele jaren kan uitbreiden tot 80%.

De vier winkelcentra hebben een bruto verkoopoppervlakte van circa 107.000 m², inclusief de hypermarkten van Continente, die niet in de transactie zijn betrokken. De joint venture verwerft in totaal 34.000 m² winkelruimte, verhuurd aan 260 huurders.

Het ligt in de bedoeling Iberia Retail Properties te laten groeien met de projecten die nog door de Continente groep zullen worden ontwikkeld. Dit is dus nog maar het begin van een belangrijke samenwerking tussen VastNed Retail en de Continente groep. Drie nieuwe grote centra zijn reeds in ontwikkeling en zullen in 2001 worden opgeleverd.

Met deze transactie wordt een reeds jarenlange samenwerking tussen Foram en Centros Shopping bestendigd. In 1992 verwierf Foram het winkelcentrum Montigalà in Badalona en in 1995 Rosaleda in Malaga, beide van dezelfde ontwikkelaar, thans dus partner in de joint venture.

Inclusief de recente aankopen in Madrid en Parijs is Foram sinds de overname door VastNed Retail in oktober 1998 gegroeid met 55% tot een belegd vermogen van NLG 500 miljoen. Een verdere groei wordt voorzien met beleggingen in Spanje, Frankrijk en Italië.

Rotterdam, 26 juli 1999
De Directie van VastNed Retail N.V.

Voor nadere informatie:
H.W. Boissevain, telnr: 010 24 24 328 of mob.tel: 06 533 62 720

Deel: ' VastNed Retail verwerft 4 Spaanse winkelcentra '
Lees ook