VCE introduceert hyper-converged VxRail-systemen


De enige voor-geconfigureerde en gebruiksklare, hyper-converged machines voor de eenvoudige uitbreiding van VMware-omgevingen

AMSTERDAM, 20160222 -- VCE (https://www.vce.com/) marktleider en pionier in samengestelde, ´converged´ IT‑infrastructuren, introduceert vandaag zijn nieuwe VxRail-productlijn. VCE´s nieuwe hyper-converged infrastructure appliances (HCIA) zijn de enige geïntegreerde systemen die van de grond af aan en in volledige samenwerking met VMware zijn samengesteld voor VMware-omgevingen. Systemen zijn onmiddellijk beschikbaar via EMC en VCE en hun wederverkopers.

VCE en VMware zijn onderdeel van EMC (´federation partners´). De voor‑geconfigureerde en gebruiksklaar samengestelde VxRail-systemen omvatten daarom ook EMC´s datadiensten en systeembeheer-mogelijkheden, en VMware´s toonaangevende hyper-converged software, waaronder VMware vSphere, vCenter Server en Virtual SAN: de opslagsoftware die geïntegreerd is ontwikkeld met vSphere - en dat alles in één product en met één ondersteuningspunt.

VxRail biedt naar keuze hybride of volledige flash-opslag. De systemen vereenvoudigen VMware-klantomgevingen en zijn er een makkelijke uitbreiding op. VxRail-systemen bieden grote prestaties en capaciteiten in een eenvoudige, gebruiksklare en makkelijk schaalbare HCIA.

Verdere bijzonderheden
  • VCE VxRail is er voor kleine en middelgrote zelfstandige datacenters en voor vestigingen van grote ondernemingen die eindgebruikers willen ondersteunen met een virtuele omgeving.
  • Systemen zijn er vanaf 60-duizend dollar en met configuraties tot 76 terabyte aan flash-opslag – het dubbele van wat er in de markt verkrijgbaar was. Eén systeem beslaat twee standaard-rekhoogten.
  • VxRail is naadloos integreerbaar met bestaande VMware-beheeroplossingen in VMware-omgevingen
  • In de machines is VCE VxRail Manager opgenomen, voor verregaande monitoring en het beheer van de componenten, toepassingen en virtuele werkplekken (VM´s).
  • In de prijs van VxRail is een complete serie geïntegreerde datadiensten van EMC en VMware inbegrepen, voor de compressie, het kopiëren, de back-up en de ontdubbeling van data, en voor het geautomatiseerde herstel van virtuele werkplekken.
  • EMC´s cloud tiering kopieert data naar de openbare opslag, of cloud, zoals van Virtustream, VMware vCloud Air, Amazon Web Services en Microsoft Azure.
  • In VxRail zijn VMware´s cloudbeheer en eindgebruikersoplossingen geïntegreerd, waaronder VMware vRealize Operations en VMware Horizon Air.
  • VCE Vision Intelligent Operations-software vat ook de VxRail-machines in een compleet overzicht over alle VCE-systemen, van het hart van het datacentrum tot aan verspreide locaties-op-afstand.
Met VxRail breidt VCE zijn bestaande en meest uitgebreide aanbod in de markt voor (hyper-) converged-systemen nog verder uit. VxRail komt naast VCE´s bestaande Vblock-, VxBlock- en VxRack-systemen in de markt te staan. Tezamen dekken ze iedere denkbare behoefte af, en ze zijn naadloos te integreren en centraal te beheren.

VxRail biedt alles waar VCE voor staat: flexibiliteit (´agility´), eenvoud in gebruik en bedrijfszekerheid - en dat nu ook voor het middenbedrijf en onderdelen van het grootbedrijf.

Tijd en geld

IT-organisaties kampen met een toenemend takenpakket vol nieuwe toepassingen en diensten tegen een beperkte begroting. VxRail is dan uiterst concurrerend geprijsd vergeleken met losse componenten en bespaart enorm veel tijd op de selectie en integratie van hardware, software en netwerkoplossingen; op het leren werken met de beheersoftware volgens de beheerprocessen; en op het beheren van de productlevenscyclus. Dat laatste dankzij de doorvoering door VCE van verbeteringen in het x86-platform en de opwaardering van VMware vSphere en VMware Virtual SAN. Die tijdsbesparing schept gelijk ruimte voor werkelijk innovatieve ontwikkelingen.

Drie-in-een

De gezamenlijk ontwikkelde VCE VxRail-systemen verbinden drie zaken nauw met elkaar in één systeem dat vanuit één punt wordt beheerd, namelijk opslag, virtualisering en rekenkracht. Klanten kunnen klein beginnen, met de ondersteuning van enkele virtuele machines (VM´s) en die eenvoudig en zonder onderbreking uitbreiden tot duizenden VM´s – volgens een makkelijk te begroten ´betaal alleen als je groeit´-model.

Commentaar

“VCE VxRail elimineert complexiteit en reduceert kosten dramatisch terwijl het een hefboom plaatst op de gedane VMware-investeringen”, zegt Nigel Moulton, technisch directeur voor VCE in Europa. “Binnen EMC hebben we hard samengewerkt aan VCE VxRail om al onze wederzijdse klanten en gebruikers vrij te spelen van overbodige taken. Zo houden ze hun handen vrij voor werkelijke innovaties die gelijke pas houden met vraag van de onderneming.”

Analist Colm Keegan van Enterprise Strategy Group ziet de enorme marktpotentie: "Ons onderzoek naar hybride-cloudtrends laat zien dat zeventig procent de komende twee jaar verwacht te investeren in hyper-converged infrastructure (HCI). 85 Procent verwacht een hefboom te plaatsen op hun private cloud-software door te investeren in  VMware vCenter Server en vCloud Director technologie, als basis voor een hybride‑cloudomgeving. Dan is VCE VxRail met VMware een aanlokkelijke mogelijkheid, met behoud van de VMware-beheermiddelen.”

Tevreden proefklanten zijn de medische tak van Fujifilm, dat de snelle en naadloze installatie roemt. Renaults Formule 1-team bespaart twee ton in dollars op de transportkosten voor de ICT-ondersteuning langs de baan en profiteert van de razendsnelle opstart van de systemen. World Wide Technology ziet de genoemde eigenschappen gelijk in het voordeel van zijn klanten werken.

Over VCE

VCE levert (hyper-) geconvergeerde systemen voor de snelle en voordelige implementatie van cloud-gebaseerde infrastructuren voor bedrijven en serviceproviders. Binnen de EMC Federation stelt VCE bedrijven en serviceproviders in staat hun samengestelde IT-oplossingen op-locatie te transformeren naar ´IT as a Service´, met het eigen of andermans datacentrum-op-afstand (cloud) als uitgangspunt. Daarmee draagt VCE bij aan het ingrijpend vereenvoudigen van IT, zodat IT-organisaties zich volledig kunnen richten op echte bedrijfsinnovaties en bedrijfsbehoeften.


Deel: ' VCE introduceert hyper-converged VxRail-systemen '
Lees ook