VDAB - Bokaal 2006 uitgereikt aan Wouter Roerdink


Door de Vereniging Docenten Assurantie- en Bankleer ( VDAB )

EINDHOVEN, 20070525 -- Ieder jaar wordt op nominatie van leden of belangstellenden van de vereniging Docenten Assurantie- en Bankleer ( VDAB ) uitgereikt de VDAB Bokaal. Tijdens de docentenstudiedag bij "De Lage Landen" te Eindhoven is aan Wouter Roerdink de VDAB - Bokaal 2006 uitgereikt. Dit gebeurde op 23 mei 2007.

Om genomineerd te worden dient de kandidaat aan de volgende voorwaarden te voldoen.

* Beroepsonderwijs duidelijk ondersteunend hebben gemaakt tussen theorie en praktijk.
* Het moet vernieuwend zijn en met een visie die de tijd ver vooruit is.
* Het moet ondersteunend zijn aan de opleiding Bank- en Verzekeringen.
* Het integreren van oude naar nieuwe al dan niet computer gestuurde lesmethodes.
* Het draagvlak van de vernieuwing moet zichtbaar aantoonbaar zijn.

Het bestuur van de Vereniging Docenten Assurantie- en Bankleer ( VDAB ) heeft de nominatie (voordracht) unaniem ondersteund voor het toekennen van de VDAB - Bokaal 2006 aan Wouter Roerdink op grond van de volgende kenmerken genoemd in de bijbehorende oorkonde.

Wouter heeft al jaren zich ingezet om in de behoefte te voorzien van theoretische opleidingstrajecten naar praktische beroepsgericht trajecten voor de opleiding MBO Commercieel Medewerker Bank- en Verzekeringswezen.
Mede hierdoor heeft hij de eerste stappen gezet in het competentiegericht onderwijs model.
Hij is altijd nauw betrokken geweest om invulling te geven aan het ontwikkelen van simulaties voor het Bank- en Verzekeringswezen naar een model wat aansluit op de werk situatie in de praktijk. Zijn communicatieve vaardigheden en de inzet voor andere collega's om vooral praktische opleidingstrajecten te ondersteunen bij het vernieuwen schriftelijk materiaal naar computer praktische gestuurde werkomgeving is een voorbeeld in het huidige lesontwikkeling. Waardoor hij direct of indirect leerlingen kunnen activeren- en stimuleren in de overgang van de oude computersystemen naar moderne computersystemen.

Mede hierdoor hebben vooral kleine assurantietussenpersonen kunnen profiteren van de kennis- en vaardigheden die meegenomen werden door stagiaires die geplaatst werden bij deze tussenpersonen. Die meestal werken met het Softwarepakket van Online uit Nijmegen, een zeer innoverend programma voor de assurantietussenpersoon. Door zijn inspanningen is er een breed draagvlak ontstaan binnen de opleidingstrajecten Bank- en Verzekeringswezen.

Eerder werd VDAB -Bokaal uitgereikt aan:

2001 Hr Moolenaar oud directeur van de BAVAM
2002 Hr Colly oud directeur van Stichting BIT

Tussen 2002 en 2006 waren er geen geschikte kandidaten die voldeden aan voorwaarden van nominatie.


Deel: ' VDAB - Bokaal 2006 uitgereikt aan Wouter Roerdink '
Lees ook