VDL Stud winnaar 2015 in paardenfokkerijbranche


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

Rotterdam, 20151113 -- VDL Stud is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de paardenfokkerijbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering en een excellente reputatie. ‘VDL Stud heeft een schat aan kennis en ervaring op het gebied van paarden en combineert dit met een klant- en servicegerichte aanpak, waardoor zij een zeer hoog scoort op klanttevredenheid. De onbetwiste nummer één van Nederland en een absolute topspeler wereldwijd.’

Indoctro, Indorado, Douglas, Emilion, Corland en Cardento. Ze behoren tot 's werelds best fokkende springhengsten en maken deel uit van de ruim 50 goedgekeurde hengsten uit de stal van VDL Stud. VDL Stud is een gerenommeerd internationaal paardenbedrijf dat bestaat uit een hengstenhouderij, fokkerij en sportstal. Hengsten van dit familiebedrijf zijn veelgevraagd over de hele wereld. VDL STUD exporteert mondiaal diepvriessperma en vers sperma door geheel Nederland en binnen Europa. Vanuit haar fokkerij en sportstal kan zij cliënten op elk gewenst moment van dienst zijn met veulens, enters, twenters, driejarigen en fokmerries met de beste bloedlijnen uit heel goede stammen. Daarnaast biedt ze een brede selectie spring- en dressuurpaarden op elk gewenst niveau aan; van net beleerd tot aan Grand Prix-niveau.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in VDL Stud een vooruitstrevende onderneming die continu bezig is haar processen te verbeteren en haar diensten – en paarden – optimaal te laten aansluiten op de wensen van haar klanten.

Kwaliteit wint de strijd

De jury prijst met name haar kwaliteitgedreven instelling. Met het motto Kwaliteit wint de strijd heeft VDL Stud de fokkerij naar een hoger plan gebracht. Niet alleen voor henzelf, maar over de hele breedte van de Nederlandse fokkerij.  300 hectare grasland, 800 paarden en een dikke 150 stuks rundvee  voor de kwaliteit van de grasvelden, verdeeld over zes locaties. De familie Van de Lageweg blijft er nuchter onder en werkt gedreven verder aan continue verbetering, met de ultieme ambitie de beste fokkerij in de wereld te worden. Tegelijk beseft men dat idealen nooit bereikt worden; je moet jezelf altijd weer verder ontwikkelen. Een multinational op het Friese platteland!’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Alle relevante bedrijfsprocessen worden streng gecontroleerd en precies uitgevoerd, trainingsmethoden worden zelf ontwikkeld en verbeterd, voeding, gezondheidskeuringen – niets is onbelangrijk en aan alles wordt non-stop gewerkt. Maar het succes wordt ook gevormd door de mens zelf. ‘De familie beschikt blijkbaar over iets speciaals dat niet in managementboeken te vatten is. Een speciaal talent om het goede in dieren te herkennen, naast passie en inzet. Altijd maar doorgaan en nooit rusten bij een succes.’ In de loop der jaren heeft VDL Stud tal van (spring)kampioenen geleverd, zoals Nimmerdor, Jus de Pomme, Cardento, Bubalu en Zirocco Blue. Dit heeft Nederland een vooraanstaande plaats gebracht in de internationale paardenwereld. ‘Een unieke prestatie, die wellicht méér verdient dan alleen een branchewinnaar-award’, oordeelt de Nominatiecommissie.

Meer informatie: https://www.vdlstud.com/

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur. 

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur. 


Deel: ' VDL Stud winnaar 2015 in paardenfokkerijbranche '
Lees ook