nederlandse omroep stichting (nos)


veel aandacht voor 'historisch' wk baan bij nos

hilversum, 16 maart 2011 - de nos besteedt van woensdag 23 tot en met zondag 27 maart veel aandacht aan het wk baanwielrennen in apeldoorn. het is voor het eerst dat dit mondiale wielerevenement op een nederlandse indoorbaan plaatsvindt. op de eerste drie dagen zet de nos de hoogtepunten 's avonds rond de klok van kwart over elf op een rijtje in een extra uitzending van nos studio sport op nederland 3. in het weekend - zaterdag 26 en zondag 27 maart - zijn live bijdragen te zien uit apeldoorn. de luisteraars van radio 1 worden op alle dagen bijgepraat door nos langs de lijn-commentator sebastiaan timmerman. de 'die-hard' wielerfans kunnen bovendien het gehele evenement van begin tot einde live volgen op nos.nl.

de tv-presentatie is op alle dagen in handen van dione de graaff. het commentaar bij de beelden wordt verzorgd door jeroen koster, terwijl verslaggever han kock in apeldoorn is voor interviews en reportages. sebastiaan timmerman doet verslag voor nos langs de lijn.

nos studio sport
de eerste drie dagen van de mondiale eindronde worden rond de klok van kwart over elf op nederland 3 in drie extra uitzendingen belicht. op zaterdag 26 maart komt vervolgens de gehele middaguitzending rechtstreeks uit het omnisportcentrum in apeldoorn. onder meer meervoudig olympisch kampioen leontien van moorssel en theo bos schuiven dan aan bij presentator dione de graaff. bos behaalde in 2004 in athene olympisch zilver op de sprint en neemt in apeldoorn deel op het onderdeel koppelkoers. en zondagmiddag zijn in de reguliere nos studio sport live bijdragen te zien van het toernooi.

nos langs de lijn
ook de radio 1-luisteraar wordt gedurende het wk via nos langs de lijn op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen in apeldoorn. commentator sebastiaan timmerman zorgt op woensdag, donderdag en vrijdag voor live-bijdragen van de wedstrijden in de lopende programmering. op zaterdag 26 maart komt de gehele middaguitzending van nos langs de lijn uit het omnisportcentrum. vanaf 16.00 uur ontvangt presentator henry schut diverse gasten uit de vaderlandse wielerwereld, zijn flitsen te horen van de verrichtingen op de baan en interviewt verslaggever steven dalebout in apeldoorn aanwezige betrokkenen. in de reguliere uitzendingen van nos langs de lijn op de doordeweekse dagen staan bovendien terugblikken, interviews en reportages in het kader van het wk op het programma. het programma is iedere dag te beluisteren via radio 1 (maandag tot en met vrijdag 22.00-23.00 uur, zaterdag 16.00-18.00 uur en zondag 14.00-18.00 uur).

nos.nl
alle wedstrijden van het wk baan zijn van begin tot einde live te volgen via nos.nl/sport. op de nos-site zijn eveneens nieuwsberichten, filmpjes en audiofragmenten over het evenement te vinden.

nos teletekst
ook nos teletekst publiceert tijdens het wk baan een groot aantal extra pagina's (vanaf pagina 675). met nieuws, uitslagen, wedstrijdverslagen en altijd oproepbare achtergrondinformatie en standen. nos teletekst fungeert als realtime baken van informatie voor de wielerliefhebbers.

uitzendschema wk baan
onderstaand het complete 'spoorboekje' van de extra nos-bijdragen voor het wk baan: (zendtijden onder voorbehoud van wijzigingen - zie https://nos.nl/sport/ voor de actuele programmagids)

woensdag 23 maart
19.00 uur - nos.nl/sport (live)
19.00 uur - flitsen in de lopende programmering (radio 1) 23.10 uur - nos studio sport (nederland 3)

donderdag 24 maart
19.30 uur - nos.nl/sport (live)
19.30 uur - flitsen in de lopende programmering (radio 1) 23.15 uur - nos studio sport (nederland 3)

vrijdag 25 maart
18.30 uur - nos.nl/sport (live)
18.30 uur - flitsen in de lopende programmering (radio 1) 23.20 uur - nos studio sport wk baanwielrennen (nederland 3)

zaterdag 26 maart
14.00 uur - nos.nl/sport (live)
14.00 uur - flitsen in de lopende programmering (radio 1) 14.45 uur - nos studio sport* (live) (nederland 1)

zondag 27 maart
13.30 uur - nos.nl/sport (live)
13.30 uur - flitsen in de lopende programmering (radio 1) 13.10 uur - nos studio sport* (live) (nederland 1)

* in deze uitzending - behalve het wk baan wielrennen - ook aandacht voor andere sporten.

presentator wk baan wielrennen dione de graaff (© nos)

Deel: ' Veel aandacht voor 'historisch' WK baan bij NOS '


Lees ook