Ingezonden persbericht

Veel bedrijven nog steeds niet beschermd tegen Code Red-virussen

Tal van misverstanden over effectiviteit beveiligingssoftware

Mijdrecht, 22 augustus 2001 - Het Code Red-virus infecteerde begin juli binnen korte tijd meer dan 360.000 websites, waaronder enkele zwaarbewaakte militaire sites. De traditionele antivirussoftware, firewalls en Intrusion Detection-systemen blijken geen afdoende bescherming tegen dit nieuwe virus te bieden, dat zich blijft ontwikkelen en waarvan steeds nieuwe, bedreigende varianten opduiken. Alleen zogenoemde Application Level Shields bieden een fundamentele en afdoende bescherming tegen Code Red-virussen en varianten daarvan. Ubizen, een bedrijf dat gespecialiseerd is in e-security, stelt vast dat veel bedrijven nog geen fundamentele maatregelen hebben genomen en raadt bedrijven aan op korte termijn een dergelijk Application Level Shield te implementeren.

Het Code Red-virus is een fundamenteel ander virus dan de bekende virussen, zoals het 'I love you'-virus. Tot nu toe verspreidden de meest wormvirussen zich via e-mail of andere verwijderbare media. Het Code Red-virus is een webserver-worm die zich van webserver naar webserver verspreidt, zonder dat de tussenkomst van een gebruiker een rol speelt. Het virus bestaat uit een stukje softwarecode dat een webserver via een http-verzoek (zoals het opvragen van een internetpagina) binnendringt.

Alleen Application Level Shields bieden afdoende bescherming tegen dergelijke bedreigingen. Deze schilden controleren alle verkeer tussen een webserver en een browser voordat ze een webserver bereiken. Elk verdacht verzoek kan zo geweigerd worden. Verdachte verzoeken zijn bijvoorbeeld verzoeken die niet voldoen aan gebruikelijke internetstandaarden of die niet door een webserver afgehandeld kunnen worden..

Ubizen wist met haar MultiSecure DMZ/Shield - een Application Level Shield-oplossing - websites van klanten vrij te houden van het Code Red-virus en varianten daarvan. MultiSecure DMZ/Shield werkt als een scanner

tussen de website van een bedrijf en de firewall. In deze gedemilitariseerde zone scant de oplossing alle http-verkeer. Wanneer de software verzoeken tegenkomt die afwijken van normaal verkeer of die een onbetrouwbare inhoud hebben, houdt MultiSecure DMZ/Shield dat verkeer tegen. Dat geldt ook voor verkeer vanaf de webserver naar het internet. De oplossing biedt zo bescherming tegen alle vormen van wormen, inclusief nog onbekende varianten.

Ubizen
Ubizen is een toonaangevende leverancier van e-security-oplossingen waarmee bedrijven op een veilige manier on line zaken kunnen doen. De productfamilie Ubizen MultiSecure® voorziet in veilige e-business-transacties en toegang tot webportals. Ubizen OnlineGuardian®, de productfamilie van Managed Security Services, biedt proactieve controle van netwerken, 24 uur per dag en zeven dagen per week. De uitgebreide kennis van Ubizen op beveiligingsgebied is beschikbaar via het Security Intelligence Lab van Ubizen, waar informatie over producten, virussen en beveiligingsrisico's wordt verzameld. Deze informatie wordt door Ubizen beschikbaar gesteld via de portal-site www.securitywatch.com. Ubizen heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Azië en is dubbel genoteerd aan de Nasdaq Europe (UBIZ) en de Euronext (UBI). In Nederland is Ubizen actief vanuit haar kantoor in Mijdrecht. Meer informatie is beschikbaar op www.ubizen.com

Deel: ' Veel bedrijven niet beschermd tegen Code Red-virussen '
Lees ook