Gemeente Gent

V e e l v o l k i n h e t R e c r e a t i e p a r k B l a a r m e e r s e n (03/08/2001)

De voorbije maand juli was - ondanks een mindere periode in het midden van de maand - toch een voltreffer voor het Recreatiepark Blaarmeersen. Er werden zon 55.000 bezoekers genoteerd. Tijdens het weekend van 28 / 29 juli lagen strand en ligweide overvol, met meer dan 11.000 bezoekers (op zondag 29 juli: 6.500 bezoekers).

Ook de camping mag op een uitstekende bezetting terugblikken. Tijdens de tweede helft van de Gentse Feesten kon het bordje "VOLZET" worden uitgehangen. Tijdens de hele maand juli waren er meer dan 15.500 overnachtingen. De traditionele absolute koploper - al meer dan 20 jaar - was 21 en 22 juli met 1.883 personen die overnachtten op de camping.

De 11 openluchttennisterreinen bleken eveneens erg in trek. Tijdens de avonduren waren alle velden regelmatig bezet. Opvallend is dat vooral de jeugd meer en meer komt spelen. Het aantrekkelijke jeugdtarief van 100 frank per uur speelt hier zeker een rol.

Geen sigarettenpeuk op strand en ligweide

Het personeel van het Recreatiepark Blaarmeersen doet er alles aan om strand en ligweide net te houden. Sigarettenpeuken zijn op strand en ligweide moeilijk te verwijderen. Daarom zijn nu strandasbakjes te verkrijgen aan de receptie. Ook worden ze bij gelegenheid uitgedeeld aan de rokers op de ligweide. Hiermee wordt ernaar gestreefd het publiek bewust te maken van het probleem. Deze actie kadert in een ruime sensibiliseringscampagne, die wordt gecoördineerd door de V.I.R. (Vlaanderen is Recreatie) en die loopt in de verschillende Vlaamse recreatiecentra.

Informatie

Sportdienst, Recreatie Blaarmeersen Buitensport, Zuiderlaan 5, 9000 Gent,
tel. (09)243 88 70, fax (09)220 92 07, e-mail
reservaties.blaarmeersen@gent.be

Bevoegd

de heer Frank Wijnakker, schepen van Financiën, Stadseigendommen en Sport

Zoekwoorden:

Deel: ' Veel bezoekers in Recreatiepark Blaarmeersen '
Lees ook