Afzender: s.vanengeldorp@ubt.nl

Contactpersoon: S. van Engeldorp

Gezellige herfstuitstapjes in de provincie Utrecht

Datum: september & oktober

Gezellige herfstuitstapjes in de provincie Utrecht FILM, FIETSEN EN FORTEN IN DE NIEUWE RECREATIEKRANT

In september en oktober staan er weer veel bijzondere en gevarieerde activiteiten op het programma. De herfsteditie van de Recreatiekrant provincie Utrecht besteedt extra aandacht aan activiteiten voor kinderen. Daarnaast worden voor alle leeftijden tips genoemd voor uiteenlopende sportieve en culturele evenementen.

Een vrolijke beestenboel
Voor iedereen, maar vooral voor het jonge publiek, valt er in september en oktober van alles te beleven in de provincie Utrecht. Sleutelwoorden zijn dieren en wonen. Om te beginnen is er feest in kasteel Groeneveld, waar Pieter Konijn van Beatrix Potter zijn honderdste verjaardag viert. In Ouwehands Dierenpark wonen allerlei spannende en mooie dieren in de nieuwste attractie: het tropische Urucu. En dan zijn er nog de dieren die met Noach een tijdje in de Ark moesten wonen, omdat de hele aarde onder water stond! Dick Bruna laat zien hoe dat allemaal kwam... Rockband Poppenkast tekent geen beesten, maar zingt er wel over, zoals in 'Mijn Hondje'. En wie neemt de uitdaging aan en gaat na deze beestenboel thuis een eigen woonkijkdoos ontwerpen voor de wedstrijd van Open Monumentendag?

In het teken van...
Vooral in de maand september zijn er een aantal evenementen met landelijke uitstraling, waaraan ook de provincie Utrecht volop deelneemt. Open fietspaden, open monumenten, open forten: bezoek ze tijdens de Landelijke Fietsdag, Open Monumentendag en de Nationale Fortenmaand. Ook kastelen en tuinen in de provincie hebben de deuren nog steeds wijd open staan. De Nationale Fotowedstrijd van de Nieuwe Hollandse Waterlinie kan prachtige prijzen, maar vooral schitterende foto's opleveren. In de Recreatiekrant is een inschrijfcoupon opgenomen voor diegenen die mee willen doen. Het Nederlands Filmfestival presenteert interessante gasten en de nieuwste filmproducties aan het grote publiek. En het Nederlandse lied wordt door een spectaculair groot aantal koren ten gehore gebracht. Op de Culturele Zondagen in Utrecht komen liefhebbers van onder andere kunst, muziek, theater en literatuur ruimschoots aan hun trekken.

Zo is er voor ieder wat wils in de maanden september en oktober. De gebruikelijke evenementenkalender en de tentoonstellingsladder maken het overzicht van leuke ideeën voor een dagje uit in de provincie Utrecht compleet.

Gratis informatie, overal verkrijgbaar
Vanaf 1 september is de zesde Recreatiekrant gratis af te halen bij de VVV, informatiecentra, musea en diverse attracties. Ook bij veel bibliotheken, campings en hotels in de provincie is de krant verkrijgbaar.

Deel: ' Veel herfstuitstapjes in recreatiekrant Utrecht '
Lees ook