Politiebericht Flevoland: gehele regio 13-10-2001 Landelijke politiedag in Flevoland druk bezocht

Stafdienst Communicatie, Evert Onink , 06-51401952

/Saskia van Bruinessen tot 18:30 uur (06-53224343)

Veel jeugd bij Flevolandse landelijke politiedag ALMERE-HAVEN & LELYSTAD Ruim 5000 vooral jeugdige bezoekers kwamen vandaag bij de politie Flevoland langs. De politie is tevreden met deze belangstelling. Dit jaar richtte de landelijke politiedag zich op jeugd en dat is op deze zonnige dag geslaagd.

Almere-Haven
In Almere-Haven namen ruim 1000 mensen een kijkje bij de politie. De wervingsstand werd daar goed en serieus bezocht. Ook de bromfietscontrole trok veel mensen. Voor sommige bromfietsers was de behendigheidstest toch moeilijker dan gedacht. Zowel in Almere-Haven als in Lelystad trokken de hondendemonstraties veel publiek.

Opening bureau
Meer dan 4000 belangstellenden bezochtten tijdens de opendag het nieuwe politiebureau Zijpestein in Lelystad. De korpsbeheerder Leeuwe en de districtschef Van Eeuwijk openden het gebouw officieel voor het publiek door in het bakje van de brandweerladder langs het gebouw omhoog te gaan en het politielogo te onthullen. Van Eeuwijk benadrukte dat hij blij is met dit gebouw, omdat het midden in de wijk is, dichter bij de inwoners van Lelystad.

Lelystad
Na de officiële opening kon het publiek onder het genot van live DJ-muziek terecht bij allerlei stands en activiteiten. Ook de winnaars van de kleurwedstrijd zijn bekend gemaakt. Zij mogen allen een dagje mee met de wijkagent. Een van de winnaars vergat haar adres achter te laten en wordt verzocht dit vooralsnog bij de politie af te geven.

Deel: ' Veel jeugd bij Flevolandse politiedag '
Lees ook