Openbaar Ministerie

Veel tips na dood 79-jarige vrouw

De uitzending van Opsporing Verzocht over de gewelddadige dood van een 79-jarige vrouw uit Emmen, heeft 110 tips opgeleverd. Daar zitten bruikbare tips tussen, aldus het Openbaar Ministerie in Assen. De 79-jarige vrouw werd op 20 januari gevonden in een bos nabij Emmerdennen en waarschijnlijk ongeveer een week daarvoor verkracht en om het leven gebracht.

Donderdag 20 februari jl. is in een bos nabij Emmerdennen het lichaam van de 79-jarige mevrouw Van Offeren aangetroffen. Zij werd toen al enkele dagen vermist. Op het lichaam is sectie verricht door het Nederlands Forensisch Instituut. Zij bleek te zijn verkracht en vermoord.

Een zeer ernstig misdrijf rechtvaardigt een groot en zorgvuldig onderzoek. Een Recherche Bijstandsteam van ongeveer 35 personen onderzoekt deze zaak. Er is een uitgebreid buurtonderzoek geweest. Dit onderzoek heeft tot doel om een beeld te hebben van de levenswandel en omgeving van de vrouw. Tot op heden heeft het onderzoek nog geen volledig beeld opgeleverd, het onderzoek in de buurt en de omgeving van de plaats van het delict wordt daarom voortgezet.

Deel: ' Veel tips na dood 79-jarige vrouw '
Lees ook