Ingezonden persbericht


Persbericht

Veel vraag naar THE KILLING 3

Nog voor de DVD-box van de Deense hitserie THE KILLING 3 echt in de winkel verkrijgbaar is, op 17 december 2012, zijn de verkoopcijfers al uitzonderlijk. In Nederland en Vlaanderen zijn binnen een week tijd via exclusieve acties en voorbestellingen al 18.000 exemplaren verkocht.

Dat het vertrouwen in THE KILLING 3 vanuit de retailers enorm is blijkt uit het feit dat inmiddels ruim 45.000 exemplaren besteld zijn. Het is duidelijk dat de serie gestaag een enorme schare fans aan zich heeft weten te binden en definitief tot de mainstream lijkt te zijn doorgebroken.

THE KILLING 1 en 2 zijn in totaal al 200.000 keer over de toonbank gegaan, waarvan 105.000 van het eerste seizoen en 95.000 van het tweede, en blijven maand na maand stevige resultaten neerzetten.

Het complete derde seizoen (bijna 10 uur)
vanaf 17 december 2012 verkrijgbaar op 4 dvd-box

Na de eerste twee seizoenen van de ijzersterke Deense TV-serie The Killing, keert politieinspecteur Sarah Lund vanaf 17 december terug op DVD in The Killing 3. Ook nu schittert Sofie Gråbøl in de hoofdrol.

In dit derde seizoen draait het om de moord op een mysterieuze zeeman. De misdaad brengt Sarah Lund naar de politiek, de bank- én de zakenwereld, waar tegen de achtergrond van de wereldwijde economische crisis, hoog spel gespeeld wordt.

Vanwege de zeer gelaagde plotlijnen en door de weergaloos sterke vertolking van de acteurs, met name van Sofie Gråbøl als inspecteur Sarah Lund, groeiden de eerste twee seizoenen van de zeer spannende en ingenieuze Deense misdaadserie The Killing uit tot een doorslaand succes. Miljoenen kijkers over de hele wereld zijn in de ban van de moorden die Sarah Lund op te lossen krijgt.

Sarah Lund
Politieinspecteur Sarah Lund is zowel op haar werk als privé zeer gedreven. Bij het oplossen van een misdaad observeert ze details die niemand anders registreert. Ze kijkt, ze luistert en ze vergeet niets. Ze is doelbewust en heeft geen behoefte aan prietpraat. Na de dood van een collega en het onrechtmatig gebruik van een wapen tijdens het oplossen van de Nanna Birk Larsen-zaak in The Killing 1 is ze weggepromoveerd. Met minder bevoegdheden in een kleine plaats in de provincie. Al twee jaar lang houdt Sarah zich afzijdig van haar familie, vrienden en collega's en heeft ze niet de behoefte om voor werk terug te keren naar Kopenhagen. De moord op een advocate brengt daar in The Killing 2 verandering in. Maar afgeknapt op de gang van zaken heeft ze nu vooral behoefte aan rust. Ze heeft een huis gekocht en wil meer tijd voor zich zelf hebben. Een gecompliceerde moord waar politici en mensen uit de bank- en zakenwereld bij betrokken lijken te zijn, brengt haar terug als eigenzinnige politieinspecteur.

Sofie Gråbøl
Hoewel ze geen toneelopleiding heeft gevolgd behoort Sofie Gråbøl tot de meest succesvolle Deense acteurs van haar generatie. Veel belangrijke filmprijzen sleepte ze in de wacht. Ze is actief in het theater en kreeg toonaangevende rollen in films en TV-series. Op 17-jarige leeftijd maakte ze in 1986 haar filmdebuut in de film Barndommens gade. Diverse succesvolle filmrollen volgden. Ook haar rol als het jonge naaktmodel Judith Molard in de Frans-Deense film Oviri over het leven van Paul Gauguin leverde haar enkele prijzen op. Aan het eind van de jaren tachtig leek haar carrière echter op dood spoor. Ze studeerde kort theologie, werkte in een boekenwinkel en probeerde toegelaten te worden tot de Staatstoneelschool in Kopenhagen, waar ze werd afgewezen. Haar rol als politieinspecteur Sarah Lund in The Killing heeft haar wereldwijd op de kaart gezet. Ze werd voor deze rol onder andere genomineerd voor een Emmy en won een BAFTA Award. Uit een huwelijk met regisseur Jacob Thuesen heef t ze twee kinderen.

Cast en Crew
Sofie Gråbøl (Nightwatch, Mifune's last song)
Nicolaj Lie Kaas (Snabba Cash)
Sigurd Holmen le Dous (Borgen)
Morten Suurballe (The Bridge, The Killing 1, The Killing 2) Jonatan Spang
Stig Hoffmeyer
Trine Pallesen

Regisseur: Mikkel Serup - Creator: Søren Sveistrup - Script: Søren Sveistrup, Torleif Hoppe, Michael W. Horsten - Director of Photography: Rasmus Arrildt, Marcel Zyskind - Muziek: Frans Bak - Producer: Piv Bernth voor Deense Omroep, die ook de succesvolle serie Borgen produceerde.

Technische gegevens
Denemarken 2012 - Genre: Misdaad - Speelduur: 600 minuten - Taal: Deens - Ondertiteling: Nederlands - Geluid: Dolby Digital 5.1 - Formaat: 16/9 - Kijkwijzer: 16 jaar

...….

Deel: ' Veel vraag naar THE KILLING 3 Deense TV-serie met Sofie Grabøl '
Lees ook