Veelbelovend programma tijdens de tweede helft van het Asteriksseizoen

Veelbelovend programma tijdens de tweede helft van het Asteriksseizoen

Met het vooruitzicht op een nieuw kalenderjaar, start de tweede helft van het Asteriksseizoen. Een veelbelovend programma waarbij lokaal, nationaal en internationaal talent elkaar afwisselen. Een van de hoogtepunten is de eigen, betaalbare variant van het bandjesontdekfestival in Groningen; Astersonic.

Asteriks kijkt terug op een geslaagde eerste helft van het seizoen. Vanaf de seizoensopening op 18 september waren er maar liefst zes uitverkochte shows. Naast de reguliere shows waren er twee Asteriks Specials, waaronder een drukbezochte editie van The Gospel Sessions (Lutherse Kerk) en een indrukwekkende tussenstop van de Sleaze Express. Mooie samenwerkingen waren er ook. Tijdens het UITfestival Leeuwarden, de aftrap van het culturele seizoen, nam Asteriks samen met Neushoorn het muziekprogramma voor haar rekening. Ook tijdens het Noordelijk Film Festival en de Literaire Dis verzorgde Asteriks het muziekprogramma.

Na een korte break start op zaterdag 9 januari start de tweede helft van het Asteriksseizoen in de Blokhuispoort. Nieuw dit jaar is de intensieve samenwerking met de Groninger poppodia, om zo het Noordelijke popklimaat te versterken. Peter Dijkstra - verantwoordelijk voor de muziekprogrammering bij Asteriks - gaat aan de slag bij het programmateam van Vera en Simplon om het netwerk te verstevigen en te voorkomen dat internationale acts zich beperken tot enkel de grote steden.

Het eveneens Groningse festival Eurosonic toont veel gelijkenissen met de tweede helft van het seizoen. Flink wat namen op de Asteriks-agenda staan tevens geprogrammeerd voor Eurosonic 2016, waaronder The Black Cult, Birth of Joy, DeWolff en Indian Askin.

De aftrap van het nieuwe jaar is tijdens de Nieuwjaarsborrel op 9 januari. Een dj-cover-act door 2manykofferdjs, aangevuld met beatboxer Maask. Een week later vindt Astersonic plaats: op vrijdag 15 januari spelen Black Honey (UK) De Underjordiske (DK) en Núria Graham (SP) in Asteriks. The Black Heart Rebellion uit België staat een week later (22 januari) op de planken, gevolgd door het eveneens Belgische Isbells op 29 januari.

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.podiumasteriks.nl

Zoekwoorden:

Deel: ' Veelbelovend programma tijdens de tweede helft van het Asteriksseizoen '


Lees ook