Gemeente Nieuwegein

Veerpont VREVIA afgeleverd in Nieuwegein

Afgelopen vrijdag 24 mei is de nieuwe veerpont VREVIA afgeleverd door scheepswerf De Hoop uit Schiedam. De boot heeft een vaste ligplaats gekregen aan de steiger van Rijkswaterstaat in de jachthaven van Nieuwegein aan de Veerweg. Mensen die vast willen gaan kijken: vanaf de veerweg kunt u de boot zien liggen. Vanaf volgende week beginnen de schippers met proefvaarten.

Na de officiële openingshandelingen door staatssecretaris De Vries van Verkeer en Waterstaat op zaterdag 15 juni, is de veerverbinding vanaf 13.00 uur voor het publiek toegankelijk. Op dat tijdstip start ook de dienstregeling. Het veer zal op werkdagen varen van 07.00 uur 's ochtends tot 19.00 uur 's avonds. Op zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 19.00 uur. Per overvaart kunnen er ongeveer 35 personen met fiets op. De veerpont is alleen bedoeld voor fietsers en voetgangers. Brommers mogen er niet op. Het veer vaart minimaal zes keer per uur.

Werf de Hoop heeft de opdracht gekregen om een boot te ontwerpen en te bouwen. Er is in totaal ongeveer 6 maanden aan de boot gebouwd. Het casco is in Polen gemaakt en scheepswerf De Hoop in Schiedam heeft de boot afgebouwd. Tijdens de bouw is een aantal wijzigingen aangebracht. Die zijn aangebracht omdat de praktijkervaring bij andere pontjes uitwijsts dat de veerpont beter en veiliger kon worden gemaakt. Zo is bijvoorbeeld de stuurhut naar achteren geplaatst zodat er een beter overzicht op het dek is. De VREVIA heeft ruim 404.000 euro gekost, is ongeveer 15 meter lang en 4,5 meter breed.

Invoerdatum 30-5-2002

Deel: ' Veerpont VREVIA afgeleverd in Nieuwegein '
Lees ook