QAD voltooit recordaantal implementaties in één maand

Veertien bedrijven succesvol 'live' met MFG/PRO in januari '99

Nieuwegein,11 februari 1999 In januari 1999 heeft QAD een recordaantal ERP-implementaties succesvol afgerond. Maar liefst veertien bedrijven zijn in deze maand overgestapt op de ERP-oplossing MFG/PRO® van QAD. "Een enorme prestatie", zegt algemeen directeur Hans Spruit van QAD. "Met name omdat alle projecten in relatief korte tijd en precies volgens schema afgerond zijn." Met deze implementaties weet QAD het percentage volledig geslaagde implementaties van haar voorganger, de distributieorganisatie van Largotim Nederland, op honderd procent te handhaven.

Opvallend kenmerk van de groep bedrijven die nu 'live' ging, is het marktaandeel van het Windows NT-platform. Maar liefst twee van de drie bedrijven kozen Windows NT als platform voor een toepassing die toch overwegend bedrijfskritisch genoemd mag worden. Hans Spruit: "Wij ervaren heel duidelijk dat het Windows NT-platform de laatste twee jaren een duidelijke opmars gemaakt heeft op het gebied van ERP-oplossingen. Zeker in de markten waarin wij met MFG/PRO actief zijn. Bedrijven die voor Windows NT kiezen, doen dit in hoofdzaak met het oog op eenheid in hun IT-infrastructuur en de aansluiting van MFG/PRO op bestaande Office-applicaties van Microsoft. Overigens blijft ook UNIX een veel toegepast platform, vooral bij de wat grotere bedrijven".

De veertien implementaties hebben gemiddeld 25 gebruikers. Bij tweederde van de implementaties fungeerde Windows NT als besturingssysteem. De overige implementaties maakten gebruik van UNIX. Als database fungeert bij het overgrote deel van de implementaties Progress. De veertien bedrijven zijn actief op het gebied van zowel de procesindustrie, als de discrete productie. MFG/PRO heeft in Nederland binnen deze industriële sectoren inmiddels een zeer sterke positie opgebouwd.

Live met MFG/PRO in januari: * Fairey Arlon BV, fabrikant van hoge- en lagedrukfilters; * Dinfa, toeleverancier van hoogwaardige precisieonderdelen; * Mas, specialist in complexe assemblage opdrachten * Pruve, producent van gebakscomponenten; * Nichols Institute Diagnostics, producent van chemische en radioactieve vloeistoffen; * Indigo, leverancier van kleurenprinters voor de offsetmarkt; * Eurogrit, leverancier van straalmiddelen; * De Combinatie Verdoorn, leverancier van filterzand en filtergrind; * Peeters Produkten, producent van Duo Penotti (broodbeleg); * Filterzand Wessem, producent van filterzand; * Koninklijke Sanders, leverancier van cosmetische en huishoudelijke producten; * Van den Burg Eiprodukten, leverancier van eiproducten; * Douwe Egberts CT & S, producent van Moccona-oploskoffie; * Pharr Holland BV, producent van garens voor de tapijtindustrie.

Deel: ' Veertien bedrijven succesvol 'live' met MFG/PRO in januari '
Lees ook