Persbericht

VEGE Series smaakmaker tijdens Pinksterraces

Zandvoort, 20 mei 2002. De Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort waren het decor van de derde race van de VEGE Series. De race werd beheerst door Cees Langeveld, die Theo Stor voorbleef. De 'man van de race' was Hans Hermse, die vanaf de tiende startpositie naar voren reed en zijn allereerste, fel bevochten en verdiende podiumplaats behaalde!

De kwalificatietraining van de VEGE Series werd op een vochtig, maar opdrogend wegdek verreden. De snelste tijden werden pas in de slotfase van de training gereden, toen grote delen van de ideale lijn nagenoeg droog waren. Peter de Bruin koos als één van de weinigen voor slicks in plaats van profielbanden, een keuze die hem verrassend de pole position opleverde. De Bruin reed pas zijn vierde race in de VEGE Series. Cees Langeveld reed de tweede tijd, voor Leo Kemmer.

De eerste ronde van de race verliep erg hectisch. Peter de Bruin viel in het strijdgewoel ver terug, hetzelfde gold voor Leo Kemmer die in de Gerlachbocht achterstevoren ging. Kemmer, die tijdens de vorige race op TT Circuit Assen lange tijd aan de leiding lag, kwam uiteindelijk als vijfde over de finish. Cees Langeveld nam de leiding, voor Theo Stor. Peter Furth nam in de beginfase de derde plaats in, hij moest de strijd helaas al snel staken met technische problemen. Achter Langeveld en Stor ontspon zich een fraaie strijd om de derde plaats. Aanvankelijk waren Hans Hermse, René Zwikker en Ronald Vossen hier de hoofdrolspelers. De plaats van de twee laatstgenoemden werd in de slotfase ingenomen door regerend kampioen Henk de Wit, die Hans Hermse onder zware druk zette. Wat De Wit ook probeerde, hij zag geen kans om zijn tegenstander te passeren. Hij moest genoegen nemen met de vierde plaats.

"In het begin kon Theo Stor mijn tempo nog goed volgen, later moest hij lossen", aldus winnaar Cees Langeveld. "Vanaf dat moment was het voor mij een kwestie van consolideren. Dit is een goede zaak voor mijn titelaspiraties", constateerde de winnaar tevreden. Het is Langevelds tweede zege van het seizoen. Theo Stor profiteerde in de eerste ronde van de spin van Leo Kemmer. "In het begin van de race was mijn achterstand op Cees nog te overzien. Later verremde ik mij een keer, vanaf dat moment was het gat te groot", blikte Stor op de race terug. Hans Hermse was een gelukkig man. "Ik had een zeer goede start, waardoor ik mij vanaf de tiende startpositie meteen in de voorste gelederen kon nestelen. Het slot van de race was erg spannend, toen Henk de Wit mij vele keren probeerde te passeren. Gelukkig kon ik hem afhouden", vertelde de rijder die voor de allereerste keer op het erepodium stond.

Volgende race: 22 juni, Zandvoort. VEGE Series op internet: www.vege-series.nl

Uitslag VEGE Series, 20 mei 2002, Circuit Park Zandvoort: 1. Cees Langeveld, 12 ronden in 24:40,246; 2. Theo Stor, op 4,576; 3. Hans Hermse, op 8.040. Stand na drie races: 1. Cees Langeveld 43, 2. Roy Monden 37, 3. Henk de Wit 32.
---
Voor de redactie: Voor nadere informatie: Hans Berwers, tel. (06) 22 79 97 53

Zoekwoorden:

Deel: ' VEGE Series smaakmaker tijdens Pinksterraces '
Lees ook