Veilig alternatief voor dataopslag cloud diensten voorkomt dataverlies


Overal, altijd en automatisch uw data bij de hand en veilig delen

DEN HAAG, 20120524 -- ID Control brengt een veilige dataopslag cloud dienst uit waarmee bestanden gezocht, opgehaald, beschermd opgeslagen en gedeeld kunnen worden met een centraal data archief wat bij uw vertrouwde lokale partner of u zelf draait met een optionele virtuele of fysieke sleutel zodat u zeker weet met wie u data deelt. Gebruikers kunnen op verschillende mobiele apparaten, smartphones, computers en laptops data bekijken, opslaan, bewerken en delen met andere gebruikers waar en op welk apparaat dan ook. Naast dat data nu altijd veilig bij de hand is beschikt de organisatie meteen over één centraal archief en veilig gestelde back-up.

Steeds meer gebruikers binnen organisaties slaan hun data op in de cloud en vaak goedkoop of “gratis”op een onbekende plek ergens in Europa of de VS.  Het gebruik en haar voorwaarden en tegemoetkoming aan de eigen beveiligingseisen en compliancy van dit soort dataopslag en collaboratie cloud diensten, zoals bijvoorbeeld GDrive, Dropbox,  SkyDrive, zijn vaak ongekend door de gebruiker en haar organisatie terwijl het om hele confidentiële, gevoelige of private gegevens kan gaan.

SwitchData geeft u de controle over het veilig delen, opslaan, delen en archiveren van data op ieder apparaat terug en kan bij uw vertrouwde ICT partner afgenomen worden of zelfs opgezet worden binnen uw eigen beveiligde ICT omgeving. Gebruikers die werkplekonafhankelijk op tablets, laptops of mobiele apparaten werken beschikken zodoende altijd over een veilige back-up en een centraal archief waar hun data real-time, volledig geautomatiseerd, weggeschreven wordt en heel makkelijk terug te vinden, terug te zetten, en met anderen veilig te delen valt. Het mailen van grote bestanden, gebruik van USB Sticks, de inzet van verschillende file servers voor gebruikers op verschillende locaties of het gebruik van publieke dataopslag en collaboratie diensten is met SwitchData niet meer nodig.

Niet alleen voorkomt SwitchData dataverlies, zoals bij lokaal werk op een apparaat dat crasht of gestolen wordt zonder enige back-up, maar de organisatie krijgt de controle over haar data weer volledig in eigen handen terug. Bovendien kan file sharing op verschillende apparaten met verschillende interne en externe gebruikers de productiviteit aanzienlijk verhogen terwijl de security gewaarborgd blijft.

Hans Kortekaas, directeur van ID Control, geeft aan dat veel organisaties kampen met de opkomst van data opslag en collaboratie cloud diensten en zochten naar een veilig en zakelijk te gebruiken alternatief. Of we nu spreken over de secretaresse die met haar tablet direct notulen maakt in de vergadering, de accountmanager die bij de klant zonder internetverbinding een offerte op zijn laptop maakt, een architect die thuis op een PC aan een CAD tekening werkt, deze data dient geswitcht te worden naar een ander apparaat zoals een server, computer, laptop of mobiel op vaak een andere locatie. Op dit zelfde bestand kan vervolgens weer doorgewerkt worden door een collega of een partner.  SwitchData draait binnen uw eigen ICT omgeving of bij uw vertrouwde ICT partner.

SwitchData vermindert hierdoor een aantal belangrijke security risico’s en dreigingen omdat gebruikers altijd omwegen zoeken om toch data haar weg naar een andere locatie of gebruiker te laten vinden bijvoorbeeld naar huis via een publieke cloud dienst. Het beschikbaar maken van data in de vorm van online versleuteld archief wordt vaak zeer positief ontvangen door de gebruikers omdat ze er minder frustratie en meer gemak en tijdwinst voor terugkrijgen. SwitchData biedt secure backup, replicatie, synchronisatie en collaboratie voor alle apparaten waardoor data u eigenlijk overal kan volgen zonder daarbij security uit het oog te verliezen.

SwitchData., www.switchdata.net, is een oplossing van ID Control, www.idcontrol.com, gevestigd te Den Haag, wat een zakelijk en veilig alternatief voor dataopslag en collaboratie voor organisaties biedt. Tevens biedt ID Control inlog-, identiteits- en volledige netwerk- en toegangsbeveiliging op een betaalbare, gemakkelijke maar uiterst veilige manier. De inlogbeveiliging met virtuele en fysieke sleutels en Single Sign-On zorgt ervoor dat alleen de juiste gebruikers kunnen en maar één keer hoeven inloggen op basis van sterke authenticatie tot bijvoorbeeld uw SwithData online archief. De netwerk- en toegangsbeveiliging beschermt uw organisatie  volledig zodat u uw gebruikerstoegang, beveiliging van data en verkeer weer volledig onder controle heeft.


Deel: ' Veilig alternatief voor dataopslag cloud diensten voorkomt dataverlies '
Lees ook