VEILIG EN COMFORTABEL KAMPEREN DOOR
KAMPEER & CARAVAN RAI 99

Kamperen wordt nu nog prettiger voor bezoekers aan de komende Kampeer & Caravan RAI. Informatieve paviljoens zorgen ervoor dat kampeerders veiliger en comfortabeler op weg gaan. Met de vele tips en praktische demonstraties is een bezoek aan de grootste kampeer- tentoonstelling van Nederland een goede voorbereiding op de volgende kampeervakantie. Bovendien is het aanbod van toercaravans groter in vergelijking met de vorige editie. De Kampeer & Caravan RAI 99 vindt plaats van donderdag 21 tot en met dinsdag 26 oktober 1999 in Amsterdam RAI.

Twee nieuwe evenementen geven beginnende en ervaren kampeerders volop nuttige informatie voor een prettige vakantie.

'Caravan in de Praktijk'
In het paviljoen 'Caravan in de Praktijk' kunnen caravanners-in-spé zich laten instrueren over het gebruik van de caravan. Het ANWB-magazine Kampeer & Caravan Kampioen laat daar zien hoe dat nou gaat met zaken als horizontaal zetten, spiegels, aan- en afkoppelen, het gebruik van gas en 12 volt en het wonen in een caravan. Vijf caravans, een auto en een tiental ervaren caravanners als instructeur komen eraan te pas om in de praktijk te laten zien hoe het allemaal werkt en hoe simpele hulpmiddelen het leven van de caranner kunnen veraangenamen. Tot in de kleinste details laten zij zien hoe het zit met de 13-polige stekker, de handrembreekkabel of het ombouwen van de tafel tot een comfortabel bed. Het paviljoen is vooral opgezet voor startende caravanners die het naadje van de kous willen weten. Maar uiteraard kunnen ook anderen er terecht om zich te laten voorlichten of van gedachten te wisselen.

'Veilig op Weg met de Caravan'
Voor een prettige reis is er het evenement 'Veilig op Weg met de Caravan'. Hier maken deskundigen u wegwijs over onderwerpen als belading, bandenspanning en andere technische zaken die een vakantie vroegtijdig kunnen beëindigen. Wie zeker wil weten, dat zijn caravan veilig is, kan deze zelfs laten controleren op de tentoonstelling. Alle belangrijke aspecten komen aan bod. Door de uitgebreide mondelinge toelichting is de controle ook interessant voor het publiek.

Meer modellen De Kampeer & Caravan RAI 99 krijgt er een extra hal bij waardoor het aanbod nog completer is. Maar liefst 8 hallen caravans, vouwwagens, campers, voortenten en accessoires zijn er te zien. Alle toonaangevende merken zijn present. Door de grotere ruimte kunnen ze een bredere keuze tonen. Binnen een merk zijn er immers verschillende modellen, afgestemd op de wens van de kampeerder. De extra ruimte biedt ook plaats aan twee nieuwe merken: het engelse Lunar en het spaanse Moncayo.

./2


-2-

Daarnaast zijn er drie tentleveranciers: Campingsport De Wit, Obelink en Matreco. Kortom, bezoekers kunnen zich in korte tijd oriënteren op het volledige aanbod op de Nederlandse markt.

Toeristische tips
Kampeerders zijn altijd op zoek naar dat ene leuke plekje. Op de beurs tonen campings uit binnen- en buitenland de meest uiteenlopende vakantie- bestemmingen. Het populaire kampeerland Frankrijk is dit jaar nog uit- gebreider aanwezig met de komst van 32 Juillet, een samenwerkingsverband van Franse campings. Dat Frankrijk niet alleen in de zomer een aantrekkelijke bestemming is blijkt uit het winteraanbod van Caravanneige en France. Daarnaast zijn er verkeersbureaus uit onder andere Hongarije, Italië en Zweden die de mooiste streken uit hun land laten zien. Wie gemakkelijk op vakantie wil, kan terecht bij aanbieders van volledig georganiseerde kampeerreizen zoals ACSI en Kangaroo Travelling.

Tour Caravan Totaal Show
Voor het echte vakantiegevoel is er de Tour Caravan Totaal Show. Met sfeer- beelden van kampeervakanties in diverse Europese landen brengt deze audiovisuele show de bezoeker alvast in kampeerstemming. De show is gericht op iedereen die er met de caravan op uit trekt. Allerlei soorten kampeervakanties passeren de revue: verre bestemmingen of campings in eigen land, individueel of in groepsverband kamperen, met een grote of een kleine caravan. Ook komen er diverse technische tips aan de orde. Denk daarbij aan vakantievoorbereiding, maar bijvoorbeeld ook aan het rijden in de bergen. Tot slot kunnen bezoekers aantrekkelijke vakantieprijzen winnen. Bezoekinformatie
De Kampeer & Caravan RAI 99 kent twee avondopeningen. Op donderdag 21 en vrijdag 22 oktober is de beurs van 11.00 tot 22.00 uur geopend. Zaterdag 23 tot en met dinsdag 26 oktober is de beurs geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt fl. 20,-. Kinderen tot elf jaar, mits onder begeleiding, mogen gratis naar binnen. Bovendien kunnen zij zich gratis vermaken in het Kinderprogramma van Recreatiecentra Nederland met een speeltuin, knutsel- hoek en nog veel meer. Jongeren tot 18 jaar betalen fl. 17,50. Voor houders Pas 65, CJP en groepsbezoek (min. 20 personen) is de toegangsprijs fl. 15,-, Bovendien geldt voor de beurs RAIL-Idee dat korting geeft op de combinatie treinreis en entree.

Tijdens de eerste vier dagen van de Kampeer & Caravan RAI 99 vindt de MotoRAI plaats. Dit grote motorevenement toont al het nieuws op het gebied van motoren, scooters, onderdelen, kleding en accessoires. Bezoekers aan de Kampeer & Caravan RAI 99 hebben op deze dagen gratis toegang.

Amsterdam, augustus 1999

Deel: ' Veilig en comfortabel kamperen met Kampeer & Caravan RAI 99 '
Lees ook