Veiligheidscentrum Limburg en Opleidingsinstituut OPB gaan samenwonen


NUTH, 20150307 -- OPB verhuist haar Praktijk Examen Centrum naar Nuth in het kader van de samenwerking met Veiligheidscentrum Limburg, de gespecialiseerde organisatie voor integrale veiligheidsoplossingen.

Het nieuwe Praktijk Examen Centrum is gevestigd in het volledig vernieuwde tweede trainingscentrum van Veiligheidscentrum Limburg. Hiermee intensiveren VCL en OPB hun samenwerking. OPB gaat hier fungeren als gastheer voor de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties. Zij zullen op de nieuwe locatie aan de Industriestraat te Nuth de praktijkexamens voor Beveiliger afnemen. Dit examen is het laatste stadium in de MBO2 opleiding tot beveiliger.

OPB laat niet alleen haar eigen studenten in het PEC toe maar verwelkomt ook regelmatig studenten van andere MBO opleiders en ROC’s. Hiermee heeft men een alternatief op de centrale praktijkexamens bij het SVPB in het verder gelegen Amersfoort. Tevens biedt dit vaak de mogelijkheid om nog eens op de examenlocatie te trainen.

Veiligheidscentrum Limburg en OPB zijn geen vreemden voor elkaar. Ze werken al jaren samen in het aanbieden van BHV-opleidingen. Marc Steine, directeur Veiligheidscentrum Limburg, en François Nicoll, directeur van OPB, zijn erg blij met deze grote stap in hun samenwerking en zien nog grote kansen in de toekomst liggen.

19 februari 2015 is het pand aan de Industriestraat 6 officieel in gebruik genomen door OPB. Op deze eerste dag volgden 24 studenten MBO2 Beveiliger van OPB en het Arcus College een praktijkexamentraining om de daaropvolgende dag hun officiële praktijkexamen af te leggen onder toezicht van het SVPB.


Deel: ' Veiligheidscentrum Limburg en Opleidingsinstituut OPB gaan samenwonen '
Lees ook