Gemeente Hilversum

Veiligheidskeurmerk nachtzaken

Eigenaren van drie nachtzaken in Hilversum hebben op dinsdag 23 juli 2002 van burgemeester E.C. Bakker een schildje ontvangen waarmee zij voldoen aan afspraken over veiligheidsmaatregelen in en rond hun nachtzaak. De afspraken staan in het Convenant Veilig Uitgaan in Hilversum dat op 31 januari 2002 is afgesloten. Het gaat onder meer om plaatsing van cameras, een detectiepoortje en binnen- en buitenverlichting en toezicht door bevoegd personeel.

Het schildje komt te hangen bij de ingang van de nachtzaken Club Gooiland, Baccara en Havana. Bezoekers kunnen aan dit schildje zien dat de nachtzaak voldoet aan de afspraken in het Convenant Veilig Uitgaan in Hilversum. Ook komt er een sticker op met de huis- en gedragsregels Veilig Uitgaan.

De brandweer gaat vanaf 23 juli 2002 brandveiligheidscontroles houden bij de horecabedrijven. Hierbij wordt ook het maximum aantal personen vastgesteld dat tegelijkertijd in de zaak aanwezig mag zijn. Dit aantal personen en de datum van controle zullen op een sticker worden vermeld en bij het schildje worden geplakt. Het werken met stickers heeft als voordeel dat aanpassing van gegevens in verband met periodieke controles direct kunnen plaatsvinden. Horecabedrijven kunnen voor vragen over de brandveiligheidscontroles en de stickers terecht bij het algemeen preventienummer van de brandweer, telefoon 035-6885563.

Hiermee hebben nachtzaken in Hilversum een soort van veiligheidskeurmerk gekregen. Een keurmerk dat laat zien dat er van alles aan is gedaan om er voor te zorgen dat naast gezellig ook veilig is én blijft om uit te gaan in Hilversum. Door middel van periodieke controles van de veiligheidsafspraken, de gebruiksvergunning en de brandveiligheidseisen zal steeds de vinger aan de pols worden gehouden.

Datum bericht: 24 juli 2002

Deel: ' Veiligheidskeurmerk nachtzaken Hilversum '
Lees ook