Vendex KBB NV

Amsterdam, 29 augustus 2001

Vendex KBB krijgt rating voor kredietwaardigheid

Koninklijke Vendex KBB N.V. heeft met succes een rating aangevraagd bij respectievelijk Standard & Poor's (S&P) en Moody's Investors Service. Vandaag hebben beide instellingen de kredietbeoordeling bekend gemaakt. S&P heeft de lange-termijnkredietwaardigheid van Vendex KBB beoordeeld met een "BBB-minus". Moody's heeft de hogere kwalificatie "Baa2" verstrekt. Voor de korte-termijnkredietwaardigheid heeft S&P de rating "A-3" afgegeven en Moody's een "Prime-2".

De rating geeft Vendex KBB toegang tot de openbare kapitaalmarkt. Thans is het concern voor de financiering voornamelijk afhankelijk van de traditionele kredietverlening (banken). Door de nu verstrekte rating kan Vendex KBB voor kredieten terecht bij een grote groep van internationale investeerders. Niet alleen wordt het reservoir van potentiële financiers groter, ook wordt het concern flexibeler in het aangaan van nieuwe en/of alternatieve financieringsvormen.

Koninklijke Vendex KBB is de leidende non-foodretailer in Nederland en is met diverse winkelformules ook actief in België, Luxemburg, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Tot de onderneming behoren zevenentwintig bekende formules in de sectoren warenhuizen en speciaalzaken. Over het boekjaar 2000/01 (per 31 januari) behaalde Vendex KBB een netto-omzet van 4,6 miljard euro, een bedrijfsresultaat van 239 miljoen euro en een nettowinst van 160 miljoen euro. Het gezamenlijke aantal winkels bedraagt meer dan 2500 en het aantal medewerkers circa 53 duizend.

Public relations Investor relations
P. van Bakkum, tel. 020 - 5490 432 R.H.W. Rengers Hora Siccama, tel. 020 - 5490 509

Deel: ' Vendex KBB krijgt rating voor kredietwaardigheid '
Lees ook