MINISTERIE VENW

https://www.minvenw.nl

MIN VenW: PERSBERICHT

VERKEER EN WATERSTAAT ONDERSTEUNT LUCHTVAARTVEILIGHEIDSPROJECT IN

TANZANIA

Door bemiddeling van de Rijksluchtvaartdienst, onderdeel van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, levert een Nederlands bedrijf vandaag vier nieuwe brandweerwagens aan Tanzania. Dit vindt plaats in het kader van een samenwerkingsproject op het gebied van luchtvaartveiligheid. Het gaat hier om een van de samenwerkingsprojecten die door de Rijksluchtvaartdienst is opgezet in een aantal Afrikaanse landen.

Luchtvaartmaatschappijen, luchthavens en overheden moeten aan een groot aantal regels voldoen om het internationaal gestelde veiligheidsniveau te bereiken. De praktijk leert dat sommige landen hiervoor niet over voldoende kennis of financiële middelen beschikken. Een aantal landen, waaronder Nederland, heeft daarom een aantal samenwerkingsprojecten opgezet. De samenwerking komt niet alleen ten goede van deze landen, maar het bevordert ook de vliegveiligheid op internationaal niveau. Met het project in Tanzania, het zogenoemde TANZAVIA project, worden voor een periode van vijf jaar kennis en expertise uitgewisseld. De Rijksluchtvaartdienst zorgt naast de levering van brandweerwagens ook voor hulp bij de aanschaf van stroomvoorziening en communicatie- en navigatieapparatuur. Verder worden trainingen gegeven op het gebied van ongevallen en brand en het gebruik van de apparatuur.

Tanzania draagt zelf 40% van de kosten van de brandweerwagens. De Nederlandse bijdrage van bijna drie miljoen gulden komt uit fondsen van het Ministerie van Ontwikkelingssamenwerking. In haar projecten en bij de financiering werkt de Rijksluchtvaartdienst samen met een aantal nationale en internationale organisaties zoals het Ministerie van Ontwikkelingssamenwerking, Luchthaven Schiphol, IATA, ICAO, Nederlandse luchtvaartmaatschappijen en het Nederlandse bedrijfsleven.

Anja Sinnema, 070-3517117

21 dec 99 16:28

Deel: ' VenW ondersteunt luchtvaartveiligheidsproject in Tanzania '
Lees ook