Ingezonden persbericht

Persbericht

Verbeterde workflowmogelijkheden autodesk buzzsaw service bieden

bouwteams real-time projectmanagement

Aanpasbare dashboards geven projectleiders automatisch en volledig inzicht in alle projecten

ROTTERDAM, 17 maart 2003 - Autodesk, Inc. (Nasdaq: ADSK), vooraanstaand leverancier van ontwerpsoftware en digitale content, introduceert vandaag de nieuwste versie van Autodesk Buzzsaw Professional, de geavanceerde service voor online projectsamenwerking. Deze service maakt effectievere communicatie en beter beheer van alle projectinformatie mogelijk gedurende de gehele levenscyclus van een bouwproject. De Buzzsaw Professional service bevat een aantal projecttracking-, taaktoewijzing- en geavanceerde rapportagefaciliteiten voor actief en real-time projectmanagement. Projectleiders zijn nu in staat de projectstatus te volgen op basis van individuele teamleden en kunnen rapporten genereren met kritische informatie, terwijl ze waardevol inzicht krijgen in meerdere bouwprojecten. Buzzsaw Professional richt zich op de specifieke behoeften van gebouweigenaren en ondersteunt hen in het verminderen van doorlooptijd en fouten, terwijl het tegelijk de teamverantwoordelijkheid en controle verhoogt. Om wereldwijd opererende bedrijven te ondersteunen is de Buzzsaw service verkrijgbaar in het Duits, Japans en Koreaans.

De nieuwe features van de Buzzsaw Professional samenwerkingservice ondersteunt alle teamleden ­ gebouweigenaren, architecten, ingenieurs en aannemers ­ bij de verbetering van hun communicatie en zorgt voor efficiënter projectmanagement, onafhankelijk van locatie of tijdzone. Met zijn nieuwe 'dashboard'-architectuur biedt de Buzzsaw Professional service Dynamic Project Intelligence-uitgebreid en tot op de minuut nauwkeurig inzicht in de status van alle projectelementen en initiatieven. Een ontwerpprofessional in New York kan bijvoorbeeld een overzicht krijgen van alle vergadernotulen. Facility managers op het hoofdkantoor kunnen werkorders volgen van meerdere bouwprojecten, terwijl aannemers op de bouwplaats een rapport kunnen krijgen met informatieverzoeken, waarna ze kunnen bepalen of deze verzoeken wel of niet zijn opgevolgd. Bovendien zorgen features als Action Items en Taaktoewijzing in Buzzsaw Professional service dat projectleden taakformulieren aan andere projectleden kunnen toewijzen om daarna de procesvoortgang van het formulier te kunnen volgen via "bij wie ligt de bal" logboeken. Dankzij deze features weet elk teamlid precies waar hij verantwoordelijk voor is op elk moment in het project.

Autodesk Buzzsaw Professional

Dashboards voor actief projectmanagement
De projectdashboards van de Buzzsaw samenwerkingservice ondersteunen projectleiders bij het effectiever managen en sturen van hun team, doordat ze toegang geven tot actuele samenvattingen van de projectactiviteit. Gebruikers kunnen kiezen uit standaard of aanpasbare formaten. In beide gevallen kunnen gebruikers dankzij de dashboards snel een 'drill down' doen op actie-items waardoor ze snel kunnen reageren, naar actieve projecten toe kunnen navigeren, en kunnen beschikken over een grote hoeveelheid informatie:

* Volledig overzicht van de documentstatus, bijvoorbeeld met RFI's (Requests For Information): afgehandelde RFI's, open RFI's, achterstallige RFI's, en toegewezen items in tabularische en grafische formaten

* Projectstatus en uitzonderingen

* Gefilterde samenvattingen

* Volledige projectrapporten

* Externe webdatabronnen via customization (b.v. Microsoft Project 2002 Server)

* Eenvoudige archivering of export van data voor integratie met interne systemen

Persoonlijke actie-items
Verbeterde workflowfuncties van de Buzzsaw Professional service geven teamleden nu de hulpmiddelen om actie-items te creëren en toe te kennen. Deze items worden automatisch gevolgd in een centraal logboek en getoond in rapporten waarbij ze op verschillende manieren kunnen worden bekeken: individueel, per itemtype of status. Om op items te reageren, of om herinneringen te versturen, klikt de gebruiker eenvoudigweg op het formulier en gebruikt de bekende Microsoft Outlook browser-features.

Rapporten op site-niveau en projectniveau
De Buzzsaw Professional service biedt nu ook de mogelijkheid om site-brede rapporten te genereren die kwesties van alle projecten samenvatten. Gestandaardiseerde rapportage-templates maken het eenvoudig om snel overzichten te verkrijgen van project- en workflowgegevens, terwijl rapportagemogelijkheden op maat de gebruikers ondersteunen bij het produceren van specifieke gedetailleerde overzichten op aanvraag of voorschrift van projectaccounts.

Autodesk Buzzsaw Standard
Autodesk Buzzsaw Standard klanten die nog niet zijn geüpgrade naar de Buzzsaw Professional service zullen toch profiteren van een aantal nieuwe mogelijkheden. Bij de nieuwe features die aan beide platforms zijn toegevoegd is een verbeterde 'autorisatie-matrix' waarmee site-administrators snel de toegangsautorisatie van individuele teamleden tot de beschikbare informatie kunnen bekijken en aanpassen; een Kloon-feature waarmee administrators een compleet project kunnen kopiëren naar een andere projectfolder binnen een site; en integratie van het nieuwste Autodesk Design Web Format (DWF6) voor de viewing van ontwerptekeningen.

Autodesk
Autodesk, Inc., opgericht in 1982, is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele data diensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens optimaal creëren, beheren, gebruiken gedurende de looptijd van een project. Voor meer informatie over het bedrijf en de producten kijk op www.autodesk.nl.

Opmerking voor de redactie

Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux
Sjoerd Lazeroms
Tel.: 010 288 5021
e-mail: sjoerd.lazeroms@eur.autodesk.com

Potters PR
Monique Potters
Tel: 0345 501595
GSM: 06 28 889 632
e-mail: monique@potterspr.nl

Autodesk en Buzzsaw zijn ofwel geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Autodesk, Inc. in de VS en/of andere landen. Alle andere merknamen, productnamen of handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren. ©Copyright 2003 Autodesk, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Deel: ' Verbeterde workflowmogelijkheden Autodesk BUZZSAW service bieden bou.. '
Lees ook