gemeente 's-hertogenbosch

do 30 maart 2000

verbod voetbalwedstrijd fc den bosch ajax

burgemeester a. rombouts heeft vandaag het bestuur van fc den bosch per brief laten weten dat hij de voetbalwedstrijd fc den bosch-ajax (dinsdag 4 april 2000) verbiedt. het verbod van de burgemeester is ingegeven omdat hij vreest voor het ontstaan van ernstige verstoring van de openbare orde. het besluit is heden ook ter kennis gebracht aan ajax en de knvb.

zoals bekend heeft burgemeester rombouts afgelopen vrijdag overleg gehad met de organisatoren van de aangekondigde landelijke demonstratie op 4 april in 's-hertogenbosch tegen de combiregeling. aan dit overleg namen ook deel het openbaar ministerie en de politie. tijdens het gesprek heeft de burgemeester diverse voorstellen op tafel gelegd om de combiregeling te versoepelen. desondanks blijven de organisatoren tegen elke vorm van verplicht busvervoer. de burgemeester is teleurgesteld dat hij er niet in is geslaagd de organisatoren van hun voornemen te doen afzien.

in het kader van de openbare orde vindt de burgemeester het nu absoluut onverantwoord, de voetbalwedstrijd op 4 april aanstaande te laten doorgaan indien tegelijkertijd een massale demonstratie plaatsvindt of deze demonstratie door de burgemeester is verboden. in zijn afweging heeft de burgemeester meegewogen dat er rekening mee moet worden gehouden dat een eventueel demonstratieverbod géén invloed zal hebben op de te verwachten massale toeloop.

Deel: ' Verbod voetbalwedstrijd FC Den Bosch - Ajax '
Lees ook