Verbond Verzekeraars: met tegels minder schade bij wateroverlast


Ook Verbond van Verzekeraars ziet meerwaarde van tegels bij wateroverlast

Vlaardingen, 20141002 -- “Het is een opsteker voor de tegelbranche dat het Verbond van Verzekeraars ons inzicht deelt dat woningen met tegelwerk minder schade hebben bij wateroverlast”, vindt Gerard Reus, voorzitter van brancheorganisatie BOVATIN (Aannemers van tegelwerken). BOVATIN had in een open brief aan het Verbond van Verzekeraars gevraagd om de woon- en calamiteitenverzekeringspremies van consumenten te verlagen wanneer deze tegels op de parterre van hun woning hebben. Dit omdat vakkundig aangebrachte tegelvloeren ongevoelig zijn voor vocht, en verzekeraars dus bij wateroverlast minder hoeven uit te keren.

In de antwoordbrief bevestigt het Verbond van Verzekeraars, al beschikt men niet over de exacte cijfers, schade door wateroverlast aan woningen inderdaad kan worden beperkt door het aanbrengen van tegelvloeren. Op grond van de Mededingingswet kan en mag het Verbond  zijn leden overigens niet adviseren om premies te verlagen. Maar, stelt men: “Elke verzekeraar moet hierin zijn eigen afweging maken.”

Naar aanleiding van deze brief neemt BOVATIN het standpunt van het Verbond mee in de campagne www.meerwaardevantegels.nl . Voorzitter Reus: “En misschien moesten BOVATIN-leden hun klanten maar adviseren om eens een goed gesprek met hun verzekeraar te hebben!”   


Deel: ' Verbond Verzekeraars met tegels minder schade bij wateroverlast '
Lees ook