Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 07-02-2000

Verdachte bekent doodslag op zijn vrouw/
Maandagmiddag 7 februari 2000

Het onderzoek naar het aantreffen van het skelet in een tuin aan de Gernaatweg te Finsterwolde is afgerond. De 62-jarige verdachte R.K. heeft een bekentenis afgelegd. Hij is inmiddels voor de rechter commissaris geleid en in bewaring gesteld. Een forensisch ordontholoog heeft het aangetroffen schedel materiaal onderzocht en gebitsonderzoek gedaan. Op basis van de gebitsgegevens werd de identiteit van het slachtoffer vastgesteld. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) te Rijswijk stelt nog een onderzoek in naar aangebrachte verwondingen op het skelet.

De verdachte is op donderdagavond 3 februari 2000 in zijn woning te Amsterdam aangehouden en overgebracht naar Groningen . In de daarop volgende verhoren verklaart de verdachte dat hij zijn toenmalige echtgenote om het leven heeft gebracht. Eind januari 1991 kregen de beide echtelieden onenigheid die uitmondde in een forse ruzie. Hierbij werd door beiden over en weer geslagen. De verdachte verklaart de vrouw uiteindelijk met een hard voorwerp op het hoofd te hebben geslagen. Toen de vrouw geen levenstekens meer vertoonde heeft de verdachte het lichaam van de vrouw in een kuil begraven in een schuurtje achter de woning. De kuil werd door hem afgedekt met puin en grond. Hierna deed de man bijna een week later aangifte van vermissing van zijn echtgenote. De fiets werd na een onderzoek door de politie enige tijd later op het NS station in Winschoten aangetroffen. De man verklaart deze fiets daar zelf te hebben gestald. Nadat er verdachtmakingen tegen de verdachte rezen werd hij in april 1991 aangehouden. Een uitg

ebreid sporenonderzoek in en om de woning van de verdachte aan de Gernaatweg leverde niets op. Daarna werd de verdachte op vrije voeten gesteld.

Nadat afgelopen donderdag 3 februari door de huidige bewoners in de tuin werd gegraven kwam botmateriaal naar boven. De bewoner informeerde de politie die aan een uitgebreid technisch onderzoek begon. Hierbij werd een gedeelte van de tuin, waar in het verleden een schuurtje stond minutieus onderzocht. Met scheppen en troffels werd de grond laag voor laag verwijderd. Op deze wijze werd een nagenoeg volledig skelet naar boven gehaald. Dit materiaal werd naar het Academisch ziekenhuis te Groningen gebracht waar de forensisch ordontholoog een gebitsonderzoek deed. Onderzoekers van het NFI zijn nog bezig met een onderzoek naar sporen op het skelet.

De verdachte is inmiddels door de rechter commissaris in bewaring gesteld. De man wordt verdacht van moord cq doodslag op zijn toenmalige echtgenote.

Voor nadere informatie afdeling communicatie tel. 050-5995010

Deel: ' Verdachte bekent doodslag op zijn vrouw '
Lees ook