Politiebericht Eindhovev e.o. 25-09-2001

1e persbericht 25 september 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte brandstichting aangehouden Op de Galileïstraat is dinsdag om 5.25 uur een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij in de nacht van maandag op dinsdag een groot aantal geparkeerde autos in brand heeft gestoken. De eerste brandstichting was om 1.05 uur in de Van Thienenlaan in het stadsdeel Woensel. Er werden nog enkele branden in Woensel gemeld. Daarna verplaatste de branden zich naar Gestel en Strijp. In totaal zijn ongeveer 20 personenautos in brand gestoken. Op twee plaatsen werd kort voor de brand een personenauto gezien. De bestuurder gedroeg zich volgens getuigen zo verdacht dat zij het kenteken noteerden. Een politiepatrouille zag de bewuste auto op de Galileïstraat rijden. De bestuurder werd aangehouden. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Automobiliste onder invloed, inzittende agressief Op de Grieglaan zijn dinsdag om 1.40 uur een 37-jarige vrouw en een even oude man uit Eindhoven aangehouden. De vrouw bestuurde een auto en de man zat naast haar. Politiemensen lieten de auto stoppen omdat zij op de hoofdrijbaan van de Limburglaan achteruit reden en daarna met hoge snelheid over de Karel de Grotelaan reden. De man stapte meteen uit en benaderde de politiemensen agressief. Zowel de vrouw als de man hadden gedronken. De man wilde achter het stuur gaan zitten en wegrijden. De politiemensen konden dit beletten door de man onder hevig verzet aan te houden. De vrouw probeerde de aanhouding van de man te voorkomen en schopte de politiemensen. Op het bureau moest de vrouw blazen. De uitslag van de ademanalyse was bijna 1 promille. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Automobilist beroofd van audio-apparatuur Een 19-jarige man uit Eindhoven is maandagavond rond 22.15 uur van zijn audio-apparatuur en navigatiesysteem van zijn auto beroofd. De man reed op de rotonde van de Eindhovenseweg Anconalaan. Drie jongens lieten hem stoppen en vroegen een vuurtje. Toen de man een vuurtje gaf, werd hij door een van de jongens bedreigd met een mes. Er volgde een vechtpartij met de bedreiger. Intussen haalden de twee andere jongens de apparatuur uit zijn auto. Ze verdwenen in een Opel Kadett die even verderop stond.

Helmond: Televisietoestel uit etalage gestolen
Maandagavond om ongeveer 23.55 uur is de etalageruit van een winkel aan de Kromme Steenweg ingeslagen. Uit de etalage is een portable televisietoestel gestolen.

Best: man verdacht van heling gestolen fietsen
Maandag om 13.10 uur is op het politiebureau van Best een 36-jarige man uit Best aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij gestolen fietsen heeft geheeld. Hij zou ook betrokken zijn bij de diefstal van enkele fietsen in Hapert en Bladel. De man is voor onderzoek ingesloten.

Beek en Donk: Snelheidscontrole
Maandag tussen 19.25 en 21.35 uur is op de Oranjelaan een snelheidscontrole gehouden. Van de 885 voertuigen reden er 161 te hard. De snelste reed 95 km/u. 50 is toegestaan.

Deel: ' Verdachte brandstichting aangehouden in Eindhoven '
Lees ook