politie twente

persberichten politie twente

mishandeling

rijgedrag oorzaak geweld

almelo

op vrijdag 14 oktober omstreeks 18.40 uur reed een 19 jarige bestuurder van een personenauto over de wierdensestraat te almelo. hij moest stoppen voor de kruising van deze straat met de bedrijvenparksingel. als het verkeerslicht groen licht geeft rijdt hij weg en haalt hierbij een bestelbusje in, dat rechts van hem rijdt. de bestuurder van de bestelauto is het kennelijk niet eens met de rijstijl van de 19 jarige bestuurder en geeft enkele lichtsignalen. bij de kruising met de weezebeeksingel snijdt de bestuurder van de bestelauto de 19 jarige bestuurder. beide bestuurders brengen hun auto's tot stilstand en een passagier van de bestelbus stapt uit en loopt in de richting van de 19 jarige. als ze elkaar dicht genaderd zijn slaat de passagier de 19 jarige enige keren met zijn vuisten in het gezicht. hierna keert hij zich om, stapt weer in en rijdt weg. door de stompen breekt de bril van de 19 jarige. de politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar de identiteit van de passagier. het betreft een 34 jarige almeloer. de verdachte is in de loop van zaterdag 15 oktober gehoord. tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.(05-130737)

bedreiging

chauffeur neemt voor gesprek een honkbalknuppel mee

enter

een 47 jarige bestuurder van een vrachtauto wilde op vrijdag 14 oktober omstreeks 06.00 uur lossen bij een bedrijf aan de vonderweg in enter. een slapende truckchauffeur stond met zijn combinatie in de weg en werd gewekt door de 47 jarige chauffeur. de bestuurder, een 33 jarige tsjech was echter klaar wakker en kwam uit de cabine stappen en droeg hierbij een honkbalknuppel, kennelijk met de bedoeling om zijn wekker te lijf te willen. de man voelde zich bedreigd en ging er tussenuit. hij deed aangifte en de tsjech werd aangehouden. in overleg met justitie werd de man een boete opgelegd van e 250,-, die hij onmiddellijk betaalde. hij deed afstand van de honkbalknuppel. (05-130330)

mishandeling

klant slaat verkoper

almelo

een 23 jarige verkoper van een witgoedzaak aan de woonboulevard in almelo kreeg vrijdag 14 oktober omstreeks 12.15 uur een ontevreden klant in de winkel. de man moest voor service aan zijn apparatuur zelf de artikelen opsturen en dat was niet naar zijn zin. in eerste instantie verliet hij de winkel, maar kwam vrijwel direct weer terug. hij sloeg vervolgens met zijn vuisten de verkoper enige keren in zijn gezicht. hij raakte licht gewond. de verdachte, een 52 jarige enschedeer werd aangehouden. tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. nader onderzoek volgt. (05-130463)

inbraak

twee verdachten werden op heterdaad betrapt

nijverdal

door getuigen werd gemeld dat op vrijdag 14 oktober omstreeks 12.50 uur twee personen zich verdacht ophielden in een bedrijfspand aan de jacob van houtestraat in nijverdal. agenten gingen onmiddellijk ter plaatse en troffen twee verdachten aan, die bezig waren een kast van de muur te slopen. de verdachten, een 38 en 32 jarige nijverdaller werden aangehouden. een van de verdachten had ook een beperkte hoeveelheid cocaïne bij zich. dit werd in beslaggenomen. tegen beide verdachten wordt proces verbaal opgemaakt. (05-130473)

diefstal fiets

stadswachten twee keer succesvol bij aanhouding fietsendief

enschede

op vrijdag 14 oktober omstreeks 13.20 uur zagen twee stadswachten van enschede dat een persoon met een damesfiets liep die op slot zat. de fiets werd door de man van de grond getild. de man liep over de pijperstraat. de man werd door de stadswachten aangesproken en hem werd naar de id-kaart gevraagd. de verdachte was een 27 jarige inwoner uit gronau. de stadswachten wilden een en ander controleren, waarop de verdachte er tussenuit probeerde te komen. na een korte achtervolging werd de verdachte aangehouden en overgedragen aan de politie. tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. de verdachte was reeds eerder aangehouden in enschede en moest reeds voorkomen op 20 oktober. dit feit wordt aan de reeks toegevoegd. in afwachting van zijn voorgeleiding is de verdachte ingesloten. hij heeft bekend de fiets te willen stelen. (05-130519)

op zaterdag 15 oktober omstreeks 00.30 uur zagen twee stadswachten op het stationsplein te enschede een man met een fiets lopen, terwijl hij het achterwiel van de grond tilde. de stadswachten spraken de man aan en deze gooide de fiets aan de kant en ging er tussenuit. na een achtervolging over o.a. het molenplein en molenstraat werd de verdachte aangehouden op de kruising van de molenstraat en de oldenzaalsestraat. de verdachte, een 27 jarige enschedeer, werd overgedragen aan de politie en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. de fiets is overgebracht naar het bureau en wacht op de eigenaar. (05-130813)

doorrijden na een aanrijding

bestuurder zonder rijbewijs en in een onverzekerde auto veroorzaakt schade

enschede

een bestuurder van een personenauto veroorzaakte op vrijdag 14 oktober omstreeks 18.45 uur een aanrijding op de kruising van de faberstraat met de laaressingel en de leliestraat te enschede. de man verleende geen voorrang aan een auto, bestuurd door een 74 jarige enschedeer. deze bestuurder reed over de laaressingel en kwam voor de verdachte van rechts. na de aanrijding reed de verdachte onmiddellijk verder, zonder zijn identiteit bekend te maken en zich te bekommeren om de inzittenden van de andere auto. de echtgenote van de 74 jarige bestuurder raakte gewond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. een getuige gaf gegevens door van de andere auto, waarna deze even later, zwaar beschadigd, werd aangetroffen in de floraparkstraat in enschede. de bestuurder, een 34 jarige enschedeer werd aangehouden. hij is niet in het bezit van een rijbewijs en zijn auto was onverzekerd. in verband met het feit dat er sprake is van mogelijk drugsgebruik werd een bloedproef van de verdachte genomen. de auto werd in beslaggenomen. tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt. (05-130722)

ruitvernieling

verdachte door getuige aangehouden

rijssen

op vrijdag 14 oktober omstreeks 23.00 uurzagen getuigen dat een man twee ruiten vernielde van een winkel aan de elsenerstraat te rijssen. de getuige zag kans de verdachte aan te houden en over te dragen aan de politie. vernield werden twee ruiten van 40 bij 60 cm. tegen de verdachte, een 14 jarige rijssenaar. wordt proces verbaal opgemaakt. (05-130788)

vechtpartij op station

verdachten aangehouden

hengelo

op zaterdag 15 oktober omstreeks 00.20 uur werd er een vechtpartij gemeld op het station in hengelo. twee verdachten, een 33 jarige wierdenaar en een 32 jarige almeloer werden aangehouden door aanwezige conducteurs en overgedragen aan de politie. de problemen waren ontstaan door het feit dat een van de verdachten geen kaartje had. hij mocht niet mee in de trein en probeerde dit toch te realiseren. hierbij werd geprobeerd één van de conducteurs, een 37 jarige man, met geweld naar buiten te werken. te hulp geschoten medewerkers konden één en ander voorkomen en hadden de politie inmiddels gewaarschuwd. de beide verdachten werden onder behoorlijk verzet aangehouden. een nader onderzoek volgt en tegen hen zal proces verbaal opgemaakt worden. (05-130809)

aanrijding met paaltje

bestuurster onder invloed

enschede

een 38 jarige enschedese reed op zaterdag 15 oktober omstreeks 02.00 uur over de kotkampsweg te oldenzaal en nam een bocht naar links te ruim, waardoor zij een paaltje en een verkeersbord raakte. een 14 jarige jongen die dicht bij deze paal stond moest zich via een zijwaartse sprong in veiligheid brengen. zij stopte iets verderop en bij onderzoek bleek de verdachte onder invloed. zij weigerde de bloedproef en tegen haar wordt proces verbaal opgemaakt. haar rijbewijs is ingevorderd. (05-130815)

rijden onder invloed

verdachtne erg dorstig

den ham

surveillerende agenten zagen op zaterdag 15 oktober omstreeks 02.00 uur een bestuurder van een bedrijfsauto rijden over de ommerweg te den ham. de bestuurder reed met een behoorlijke snelheid. ter controle werd de bestuurder, een 23 jarige inwoner uit vroomshoop aan de kant gezet. hij bleek onder invloed en blies een promillage van 1,7. het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (05-130830)

haaksbergen

op de spoorstraat in haaksbergen werd op zaterdag 15 oktober om 03.40 een 37 jarige vrouw uit haaksbergen rijden op een scooter. het rijden ging niet zoals voor de veiligehid gewenst is. de vrouw bleek zwaar onder invloed en blaastest leverde een resultaat op van 1,9 promille. ook haar rijbewijs is ingevorderd en tegen haar wordt proces verbaal opgemaakt.

enschede

op de deurningerstraat in enschede werd op zaterdag 15 oktober een aanrijding gemeld. een 40 jarige enschedeer reed bij het wegrijden tegen een voor zijn auto geparkeerde auto. beide auto's werden hierbij beschadigd. de man verkeerde sterk onder invloed en hij blies een promillage van 2,2. ook in 2002 en 2004 werd het rijbewijs van de man ingevorderd in verband met rijden onder invloed. ook nu werd het rijbewijs ingevorderd en zal proces verbaal opgemaakt worden. (05-130848)

naam: harrie holslag 053-4555588


---- --

Deel: ' Verdachte door getuige aangehouden in Rijssen '
Lees ook