Politiebericht Eindhoven e.o. 17-10-2001
2e persbericht van woensdag 17 oktober 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Aantreffen verdachte envelop
In de brievenbus van het politiebureau aan de Mathildelaan is vanmorgen een envelop met daarin een onbekende stof aangetroffen. De envelop met inhoud is door de technische recherche verpakt en naar het ID laboratorium in Lelystad gebracht. Omstreeks 12.45 uur werd er door het laboratorium gemeld dat er geen op Antrhrax lijkende stoffen zijn aangetroffen. Welke stof er wel in de envelop zat wordt onderzocht. Vooralsnog lijkt ook deze actie op een ernstig misplaatste grap.

Budel Dorplein: Uitzetting uitgeprocedeerde asielzoekers Vanmiddag omstreeks 15.30 uur zijn door de Vreemdelingen Politie in het kader van de nieuwe vreemdelingenwet, een gezin, man, vrouw en twee kinderen uit Armenië uit het opvangcentrum aan de Hoofdstraat, gezet. De familie was volledig uitgeprocedeerd maar weigerde te vertrekken. De 38-jarige hoofdbewoner verzette zich tegen zijn uitzetting en raakte daarbij gewond. Hij is in het ziekenhuis aan zijn verwonding behandeld en alsnog uitgezet.

Helmond: Beroving
Op de Brouwhorst is dinsdagmiddag omstreeks 14.10 uur een 35-jarige inwoner van Helmond van zijn juist gepinde geld beroofd. Het slachtoffer had bij de bank aldaar een geldbedrag van 235 gulden gepind en liep met het geld in de hand weg. Plotseling stonden er een drietal mannen, tussen de 24 en 30 jaar, lengte 1.70 a 1.80 cm, voor hem en eisten het geld anders zou er wat gebeuren. Voordat het slachtoffer het besefte griste een van hen het geld uit zijn handen en rende er hard mee weg in de richting van het parkeerterrein en stapten aldaar in een personenauto.

Valkenswaard: Snelheidscontrole
Op de Dommelseweg is vanmorgen tussen 11.24 uur en 13.45 uur een snelheidscontrole gehouden. 104 van de 1568 gecontroleerde voertuigen reden er harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u.

Heeze: Snelheidscontrole
Vanmorgen is er van 09.10 uur tot 12.05 uur een snelheidscontrole gehouden op de Somerenseweg. Van de 625 gecontroleerde voertuigen reden er 123 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u.

Deel: ' Verdachte envelop in brievenbus politie Eindhoven '
Lees ook