Politiebericht Eindhoven e.o. 14-09-2001

1e persbericht 14 september 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Heler aangehouden
Op de Baffinlaan is donderdagavond om 20.15 uur een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van heling van gestolen fietsen. In de berging en de achtertuin van de man werden 9 fietsen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau. De 9 fietsen zijn inbeslaggenomen en voor onderzoek veilig gesteld. Van twee fietsen bleek reeds een aangifte binnen te zijn.

Eindhoven: Alcoholcontrole
Donderdagavond tussen 20.00 en 23.00 uur is er op de Insulindelaan een alcoholcontrole gehouden. Van de 238 gecontroleerde bestuurders werden 3 ademanalyses afgenomen. 1 bestuurder kreeg een rijverbod en 1 Britse bestuurder blies een alcoholpromillage van 0.85 promille en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 3 uur.

Eindhoven: Aanhouding na wapenbezit
Bij een alcoholcontrole op de Insulindelaan is donderdagavond om 22.20 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. Bij controle bleek de man een vuurwapen achter zijn broekband te hebben. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. Het vuurwapen is inbeslaggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling
Op de Kerkstraat is donderdagavond om 22.50 uur een 40-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort ervoor, bij een ruzie om geld, een 31-jarige Eindhovenaar met zijn gebalde vuist in het gezicht te hebben geslagen. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Hoogstraat is vrijdagmorgen om 0.42 uur een 26-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek dat de man zijn personenauto bestuurde terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0,70 promille aan. De verdachte kreeg een transactie van 410 gulden en een rijverbod van 2 uur.

Op de Boschdijk is vrijdag om 0.55 uur een 22-jarige inwoner van Best aangehouden. Bij controle bleek dat de man onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0.80 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 3 uur.

Een 54-jarige Eindhovenaar is donderdagavond om 23.50 uur op de Boschdijk aangehouden. Hij bestuurde zijn personenauto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,45 promille. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vrijdagmorgen om 0.29 uur is op de Boschdijk een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij bestuurde zijn personenauto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1.25 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 5 uur.

Om 1.05 uur is op de Boschdijk een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man bestuurde zijn personenauto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0.55 promille aan. De man kreeg een boete van 410 gulden.

Helmond: Man na ongeval aangehouden
Donderdagavond om 20.45 uur vloog een personenauto op de Rijksweg 210 ter hoogte van de Rembrandtlaan uit de bocht. Volgens getuigen ging de auto twee keer over de kop en de twee inzittenden gingen uit de auto en liepen te voet weg. De eigenaar van de auto werd thuis bezocht. Hij vertelde dat een kennis van hem de auto, die niet verzekerd was, mee had genomen. Deze kennis, een 17-jarige Helmonder kon om 21.45 uur op de Heistraat aangehouden worden. Na verhoor kon hij naar huis.

Deel: ' Verdachte van heling aangehouden in Eindhoven '
Lees ook