Politiebericht Eindhoven e.o. 5-09-2001
2ePersberichtwoensdag2september2001

Politieberichten

Eindhoven: Verdachten aangehouden voor vrachtwagenroof Na een onderzoek is woensdagochtend rond 6.00 uur in een woning aan de Cornelis Bloemaertstraat een 25-jarige man aangehouden. Kort daarvoor werd in Veldhoven in een woning aan de Plataanbeek een 53-jarige man aangehouden. Beiden worden verdacht betrokken te zijn bij een beroving op 30 juli jl. Tegelijkertijd is in Roosendaal een 33-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij wordt verdacht van heling. Op de Schiestraat werd toen rond 20.30 uur de vrachtwagen van een 30-jarige chauffeur uit Best gestolen. In de vrachtwagen zat een grote partij lederen kleding. De man wilde zijn vrachtwagen starten toen hij plotseling door een aantal mannen onder bedreiging van een vuurwapen uit de vrachtwagen werd getrokken. Vervolgens werd het slachtoffer geblinddoekt en gekneveld en meegenomen in een personenauto. In de omgeving van de Moerdijk werd hij uit de auto gezet en achtergelaten. In de loop van de ochtend is het slachtoffer erin geslaagd om zich te bevrijden en de politie te waarschuwen. Beide mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eersel: Portemonnee gerold
Dinsdag tussen 11.00 en 12.00 uur is de portemonnee van een Eerselse vrouw gerold. In de portemonnee zat ruim fl. 40,=. De vrouw deed in een winkel aan de Nieuwstraat bood-schappen. Zij is moeilijk ter been en maakt gebruik van een rollator. Zij heeft in de winkel wel een man en vrouw gezien die haar steeds in de weg liepen. Mogelijk hebben zij gebruik gemaakt van de handicap van de vrouw.

Son: Diefstal auto
Vanaf de Nieuwstraat is tussen dinsdagavond 23.30 uur en woensdagochtend 12.45 uur een witte Opel Kadett met het kenteken YL-56-TS gestolen.

Veldhoven: Roodlichtcontrole
Bij een roodlichtcontrole op de kruising Provincialeweg De Run 1100 zijn woensdagmorgen 8 verkeersdeelnemers op de bon gegaan. Twee automobilisten kregen een bekeuring omdat hun voertuig niet APK-gekeurd was.

Bakel: Diefstal handtas
Woensdagmiddag rond 14.30 uur is van een 60-jarige fietster uit Helmond haar handtas ge-stolen. Zij stond met haar man voor de rotonde op de Helmondsestraat te wachten. Een bromfietser kwam naast haar staan. Direct daarop griste de bromfietser de handtas uit haar fietsmand en reed snel weg richting De Mortel. In de handtas zat een portemonnee met enkele pasjes, fotos en een paar honderd gulden.

Deel: ' Verdachten aangehouden voor vrachtwagenroof in Eindhoven '
Lees ook