Politiebericht Eindhoven e.o. 24-07-2001

1ePersberichtdinsdag24juli2001


Politieberichten

Eindhoven: Jeugdige verdachten aangehouden
Maandagmiddag rond 17.05 uur zijn twee meisjes, 12, 14 jaar en een jongen van 15 jaar, uit Eindhoven aangehouden. Kort daarvoor hadden zij bij de garageboxen, gelegen achter de Heezerweg, stapels kranten in de fik gestoken. Buurtbewoners blusten de brand. De gewaar-schuwde politie trof de kinderen op de Van Ennettenstraat aan. Voor verdere afhandeling zijn de kinderen overgedragen aan bureau Halt.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Maandagavond tussen 18.45 en 21.15 uur is op de Floralaan Oost een snelheidscontrole ge-houden. 1090 voertuigen zijn gecontroleerd. 190 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 99 km/u.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Maandagavond om 20.15 uur is op het Arnaudinaplein een 15-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor hadden enkele jongens brand gesticht in de aldaar gelegen speeltuin. Door een getuige was gezien dat de aangehouden verdachte bij de brand stond. Na verhoor in het politiebureau is verdachte heengezonden. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Eindhoven: Verdachte vernieling aangehouden
Dinsdagmorgen rond 4.50 uur is op de Oude Bossche Baan een 41-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Eerder op de ochtend had hij op de Johannes Buijslaan een ruit van een woning vernield. Direct daarna reed hij in zijn auto weg. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Verdachte vernieling aangehouden
Maandagavond om 22.25 uur is op de Kasteel Traverse een 38-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij had daar een ruit van de voordeur van een opvangcentrum vernield. De man was boos geworden omdat hij niet binnen mocht. Hij is ingesloten in het politie-bureau.

Son en Breugel: Verdachte mishandeling aangehouden Maandagavond om 21.10 uur is in een woning op de Kleine Beerlaan een 34-jarige man uit Breugel aangehouden. Hij kreeg in zijn woning onenigheid met een 62-jarige Eindhovenaar. De Eindhovenaar was daar om problemen die verdachte met zijn dochter had te bespreken. Tijdens de woordenwisseling duwde en sloeg de Breugelnaar de Eindhovenaar, die ten val kwam. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Geldrop: Autogordelcontrole
Maandagmiddag is op de Willem Barentszweg een autogordelcontrole gehouden. Van de 40 gecontroleerde automobilisten, droegen er 4 geen autogordel. Zij kregen een proces-verbaal.

Gemert: Alcohol
Maandagavond rond 22.10 uur is op de Torrentinusstraat een 61-jarige automobilist uit Gemert aangehouden. De man viel op door zijn slingerend rijgedrag. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De ver-dachte werkte niet mee aan de blaastest. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Maarheeze: Inbraak in een bedrijf
Gisterenavond is ingebroken in een bedrijfspand op de Oranje Nassaulaan. Een ruit is ver-nield. Uit het pand verdween een laptop.

Aarle-Rixtel: Alcohol
Dinsdagmorgen rond 4.10 uur is op de Dorpsstraat een 29-jarige automobilist uit Helmond gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 1,55 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Verdachte aangehouden
Dinsdagmorgen om 8.40 uur is in het politiebureau een 37-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij een steekpartij in een woning op de Eindhovenseweg, zaterdagavond 21 juli jl. Bij de steekpartij raakte een 35-jarige man uit Valkenswaard gewond. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Deurne: Diefstal vogels
Tussen maandagmorgen 9.30 en dinsdagmorgen 10.00 uur zijn uit een vogelkooi, gelegen achter een woning op de Pastoor Jacobsstraat, 8 tropische vogels gestolen. Het slot van de toegangsdeur is verbroken.

Deel: ' Verdachten brandje (12, 14 en 15) aangehouden in Eindhoven '
Lees ook