Donderdag 24 Juni

VERDACHTEN GOOIEN HANDGRANATEN AANGEHOUDEN

De politie heeft woensdagmorgen drie inwoners van 's-Hertogenbosch aangehouden. Het drietal van respektievelijk 17, 22 en 25 jaar oud, wordt verdacht van de granaataanslag op het hoofdbureau van politie aan de Vogelstraat in 's-Hertogenbosch op zondag 3 januari 1999. Twee van hen worden ook nog verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op uitgaansgelegenheid De Carrousel aan de Karrenstraat in deze plaats. Een vierde verdachte, een 24-jarige Bosschenaar is woensdagavond nog aangehouden. Alle vier verdachten zijn in verzekering gesteld. Bij huiszoekingen zijn enkele vuurwapens en munitie aangetroffen.

De handgranaat in het hoofdbureau van politie in 's-Hertogenbosch ontplofte zondagavond 3 januari. Terwijl er bezoekers in de hal zaten werd een handgranaat in het voorportaal achtergelaten. Kort daarop volgde een explosie. Alle ruiten van het voorportaal en twee ruiten in het daar achter liggende atrium sneuvelden. Niemand raakte gewond. De schade bedroeg ruim vijfenveertigduizend gulden.

De aanslag op De Carrousel in de Karrenstraat op woensdag 13 januari vond 's-nachts plaats. Ook hier raakte niemand gewond maar de explosie veroorzaakte wel grote schade aan het interieur.

Recherche Een team van twintig rechercheurs heeft zich vijf maanden bezig gehouden met het onderzoek naar beide granaataanslagen. Later is het team uitgebreid met politiemensen uit de regio's Midden en West Brabant en Brabant Zuid Oost. Deze uitbreiding had te maken met de bomaanslagen die in dezelfde periode hadden plaatsgevonden in Tilburg en Eindhoven. Voor de aanslagen zijn inmiddels vijf verdachten aangehouden die allen nog in voorlopige hechtenis zitten.

Deel: ' Verdachten gooien handgranaten aangehouden in Den Bosch '
Lees ook