Politie Gelderland-Zuid

Verdachten aangehouden voor grootschalige oplichting


Naar aanleiding van een uitgebreid onderzoek heeft de recherche van het district Tweestromenland op woensdagochtend 26 maart drie inwoners van Nijmegen aangehouden. De mannen, twee 30-jarige Nijmegenaren en een 44-jarige Nijmegenaar, worden verdacht van oplichting, valsheid in geschrifte, flessentrekkerij en deelname aan een criminele organisatie.

Vorig jaar kwam bij de politie informatie binnen over de drie mannen. De mannen zouden twee bedrijven hebben opgericht waarvan één gevestigd is in het district Tweestromenland. Vervolgens bestelden zij op naam van deze bedrijven goederen bij diverse Nederlandse bedrijven. Na levering van de goederen betaalden de Nijmegenaren niet en verdwenen de goederen. Het gaat onder meer om gereedschap, DVD's en nachtkleding. In totaal is, landelijk, 31 keer aangifte gedaan tegen dit drietal. De mannen zouden voor meer dan een half miljoen Euro aan goederen hebben verkregen.


Op basis van deze informatie startte de recherche half januari een onderzoek. Dit leidde tot de aanhoudingen van de mannen in hun woningen aan de Teersdijk, Tolhuis en Malvert in Nijmegen. De woningen zijn door de politie doorzocht. Tevens doorzocht de politie een kantoor en opslagplaats in Weurt. Bij de doorzoekingen trof de politie onder meer sieraden aan. Deze zijn in beslag genomen. Ook zijn de auto's van de verdachten in beslag genomen. Het drietal is na hun aanhouding overgebracht naar het politiebureau in Nijmegen. De Nijmegenaren zijn in verzekering gesteld en worden gehoord.

Wijchen, 26 maart 2003

Brenda van der Pal
Afdeling Communicatie
Tel: 06-53 22 01 57


---- --


Deel: ' Verdachten in Nijmegen aangehouden voor grootschalige oplichting '
Lees ook