Politiebericht Friesland: Friesland 12-07-2001
Politieberichten van 12/7 (07.00 tot 13.00 uur)

Sumar: verdachten overval aangehouden
Gisteravond heeft de politie 3 verdachten, te weten 2 vrouwen en een man aangehouden. Op dit moment doet de recherche in het belang van het onderzoek verder geen mededelingen.

Fryske diken: aankondiging controles
Maandag 16 juli wordt door de radarcontroleurs van het bureau Verkeershandhaving Fryske diken gecontroleerd op snelheid tussen Buitenpost en de provinciegrens. Woensdag 18 juli staat de radarwagen opgesteld op de weg tussen Berlikum en Beetgumermolen. Vrijdag 20 juli wordt gecontroleerd op de weg tussen Gorredijk en de Rijksweg A7. Daarnaast vinden deze week controles plaats in de dorpen in de gemeenten Franekeradeel en Gaasterlân/Sleat. Ook binnen de bebouwde kom van Heerenveen, Leeuwarden en Drachten vinden snelheidscontroles plaats.

Leeuwarden: onder invloed
Donderdag omstreeks 05.45 uur werd op het Zwitserswaltje een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 570 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 6 uren.

Leeuwarden: diefstal auto
Afgelopen nacht werd vanaf de Leeuwerikstraat een personenauto, merk Ford Escort, kleur rood, voorzien van het kenteken NR-BD-11, gestolen. De auto was eigendom van een 70-jarige inwoonster van Leeuwarden, die aangifte heeft gedaan.

Bureau Communicatie: 058 8808272

Deel: ' Verdachten overval Sumar aangehouden '
Lees ook