Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (26/3)

Oosterhout, 26 maart 2003

Verdachten van poging tot doodslag aangehouden

KAATSHEUVEL: De politie hield op woensdag 26 maart twee mannen aan die worden verdacht van poging tot doodslag een dag eerder. Op dinsdag 25 maart omstreeks 18.00 uur reed een 29-jarige man uit Kaatsheuvel op de Midden-Brabantweg. Daar ontstond een conflict met de bestuurder en bijrijder van een bestelauto naar aanleiding van een verkeerssituatie. De inwoner van Kaatsheuvel is vervolgens doorgereden naar zijn huis aan de Bredevaert, gevolgd door de eerder genoemde bestelauto. Thuis aangekomen stapte hij uit en werd vastgepakt door de bijrijder van de bestelauto, een 28-jarige man uit Oisterwijk. De bestuurder van de bestelauto, een 35-jarige man uit Oisterwijk, sloeg het slachtoffer vervolgens met een stalen pijp op zijn onderlichaam en mishandelde hem ook met zijn vuisten. Daarbij werd zijn bril vernield. Het slachtoffer zag kans zichzelf los te wrikken en heeft een van de verdachten met een paraplu terug geslagen. De echtgenote van het slachtoffer, een 24-jarige vrouw, was inmiddels ook betrokken bij de vechtpartij. Toen zij haar man te hulp schoot werd zij met de stalen pijp op haar bovenbenen, rug en billen geslagen. Beiden zijn vervolgens hun woning ingevlucht en hebben de politie gealarmeerd. Getuigen hebben het kenteken van de bestelauto genoteerd. Zo kwam de politie de verdachten op het spoor. Zij zijn ontboden aan het politiebureau in Kaatsheuvel en in verzekering gesteld. Zij worden nu verhoord. De slachtoffers hebben zich onder medische behandeling gesteld van een huisarts. De verwondingen bestaan uit kneuzingen en blauwe plekken.

Snelheidscontroles in Made en Terheijden MADE / TERHEIJDEN: De politie hield op dinsdagochtend 25 maart een snelheidscontrole op de Zuideindsestraat in Made. Van de 1009 passanten kregen 32 bestuurders een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 65 km p/uur. s Middags werd het verkeer op de Zeggelaan in Terheijden gecontroleerd. In totaal zijn 558 voertuigen gecontroleerd, 13 bestuurders kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 67 km p/uur.

Politie ontmantelt drie hennepkwekerij OOSTERHOUT : De politie ontmantelde op woensdag 26 maart 2003 drie hennepkwekerijen in Oosterhout. Op de zolder van een woning aan de Kleppenburg vond de politie een hennepkwekerij met 180 jonge planten. De stank van de hennep werd afgevoerd door middel van twee koolstoffilters. Ventilatoren zorgden voor de verspreiding van de omgevingslucht. Elektriciteitsmaatschappij Essent constateerde dat de zegels van de meterkast waren verbroken. Hierdoor kon de meterstand beïnvloed worden. De gehele kwekerij inclusief de planten zijn in beslag genomen en daarna vernietigd. De gemeente kwam met een vuilniswagen voor afvoer en vernietiging. Tegen de bewoners van het pand (een 31-jarige man en een 29-jarige vouw) is proces-verbaal opgemaakt. Op de Dr.J.M. den Uylstraat nam de politie een kwekerij in beslag. Hennepplanten werden niet aangetroffen. s-Middags trad de politie binnen in een woning aan de Frans Halslaan. Op de zolder werden 322 hennepplanten, 14 assimilatielampen, 2 koolstoffilters andere benodigde materialen voor een hennepkwekerij. Ook hier was met de elektriciteitsinstallatie geknoeid. Alle spullen zijn vernietigd en tegen de 33-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt. Er bestaat overigens geen enkel verband tussen de verdachten.

Bonnen bij verkeerscontroles OOSTERHOUT: Op dinsdag 25 maart hield de politie op diverse locaties in Oosterhout verkeerscontroles. Daarbij kregen 30 bestuurders een bekeuring van 40,- voor het niet dragen van de autogordel. Een automobilist bestuurder heeft een bekeuring gekregen voor onnodig claxonneren. Zeven bromfietsers kregen een bon van 40,- voor het rijden zonder helm. Tot slot is een automobilist geverbaliseerd omdat hij reed in een personenauto waarvan de APK-keuring verlopen was.

Man gewond bij aanrijding OOSTERHOUT: Op woensdagmorgen 26 maart omstreeks 09.05 uur vond er een aanrijding plaats tussen bestelauto en een jeep op nabij de kruising Technologieweg en Mechanisatieweg te Oosterhout. Hierbij raakte de bestuurder van de bestelauto, een 23-jarige man uit Made, gewond. Hij is met nekklachten per ambulanceauto overgebracht naar het Amphiaziekenhuis te Breda (locatie Ignatiusziekenhuis) Hij mocht na behandeling weer naar huis. De brandweer is ook nog ter plaatse geweest, doch behoefde niet op te treden. Beide bestuurders reden over de Technologieweg in de richting van de Mechanisatieweg. Ter hoogte van de Mechanisatieweg zag de bestuurder van de jeep vermoedelijk te laat dat hij linksaf de Mechanisatieweg in wilde slaan. De bestuurder van de bestelauto was op dat moment de jeep aan het inhalen. Beiden voertuigen kwamen met elkaar in botsing. De bestelauto was total loss en de jeep werd linksachter beschadigd. De jeep werd bestuurd door een 28-jarige man uit Helmond.

Bron: Jeroen Steenmeijer

Deel: ' Verdachten van poging tot doodslag aangehouden '
Lees ook