Ingezonden persbericht

Verdwenen Zeeuwse ponten opnieuw te zien

Een jaar na het uit de vaart nemen van de Zeeuwse veerponten exposeert Huib Rademakers ( Ossenisse 1951) een fraaie serie schilderijen rond dit thema

MIDDELBURG, 20040315 -- Sinds jaar en dag waren voor Zeeuwen en toeristen op bezoek in Zeeland de veren over de Westerschelde een vertrouwde verschijning.Precies een jaar na het uit de vaart nemen van de veerdiensten over de Westerschelde exposeert beeldend kunstenaar Huib Rademakers een serie olieverschilderijen rond het thema "De Verdwenen Veerponten".


Rademakers (1951) woont en werkt in Groningen maar is afkomstig uit Ossenisse in Zeeuws-Vlaanderen, een dorp dat treffend beschreven werd in de VPRO documentaire van Hans Heijnen "Het Geheim van Ossenisse".
De tunnel onder de Westerschelde maakte een eind aan haat-liefde verhouding die hij (zoals veel Zeeuwen) met dit stalen, tochtige transportmiddel had.

Bekend geworden met zijn schilderijen van Italiaanse stadsgezichten, Afrikaanse taferelen, Groningse scheepswerven, Egyptische tempelcomplexen en Albanese betonbouw pakt hij nu voor het eerst een Zeeuws onderwerp aan.

Zijn fraaie serie schilderijen is nog tot en met 3 april te zien in Kunsthandel De Directiekamer in De Drvkkerij, Markt 51, Middelburg

Deel: ' Verdwenen Zeeuwse ponten opnieuw te zien, op schilderijen '




Lees ook