Verenigd Koninkrijk blijft populaire vakantiebestemming


UTRECHT, 20160725 -- Sinds de Brexit heerst er politieke en economische onrust in het Verenigd Koninkrijk. Toch beïnvloedt dit nauwelijks de keuze van Nederlandse reizigers om de zee over te steken richting de Britten. Dit blijkt uit onderzoek van Reisverzekering.net.

Het overgrote deel van de 500 respondenten, gaf aan het Verenigd Koninkrijk niet te mijden. Zij zeiden ‘geen idee’ te hebben waarom ze het land niet meer zouden bezoeken. Dit terwijl nieuws over aanslagen of het zika-virus wel degelijk invloed heeft op de keuze van de reizigers. Wellicht blijven de concrete gevolgen van de Brexit daarentegen onduidelijk of wordt hierbij minder dreiging ervaren.

De gevolgen van de Brexit zijn voor toeristen dan ook tot nog toe met name economisch. Britse reisorganisaties waarschuwden al dat vluchten meer zouden gaan kosten. Het Verenigd Koninkrijk was eerder onderdeel van de European Common Aviation Area, waarbij vluchten goedkoop werden gehouden. Dat is nu niet meer het geval. Aan de andere kant kan de daling van de pond gunstig zijn voor Europese toeristen.

https://www.reisverzekering.net/verenigd-koninkrijk-blijft-populaire-vakantiebestemming/


Deel: ' Verenigd Koninkrijk blijft populaire vakantiebestemming '
Lees ook