Vergelijkingssite autoverzekering kan €500,- per jaar schelen


UTRECHT, 20150414 -- In het pre-digitale tijdperk ging het afsluiten van een autoverzekering via een tussenpersoon die advies op maat gaf voor de verzekering. Tegenwoordig worden er steeds meer verzekeringen online afgesloten bij vergelijkingssites. Er zijn echter verschillende soorten vergelijkingssites, sommigen werken volgens een ander concept, zoals affiliatiesites en vergelijkingssites met afsluitmogelijkheid, waar anderen online traditionele tussenpersoon zijn. Om meer inzicht te krijgen in de online markt voerde de affiliatiesite Goedkoopsteautoverzekering.net een onderzoek uit om te achterhalen hoe online de goedkoopste autoverzekering gevonden kan worden. De uitkomsten zijn voor de traditionele tussenpersonen erg negatief en voor vergelijkingssites met afsluitmogelijkheid het meest positief.

Het onderzoek
Voor het uitgevoerde onderzoek zijn 30 fictieve personen gecreëerd van wie persoons- en bijbehorende autokenmerken opgesteld zijn. Deze kenmerken zijn ingevoerd op in totaal zeven verschillende vergelijkingssites en vervolgens zijn de hoogtes van de goedkoopst aangeboden premies met bijbehorende eigen risico’s genoteerd en geanalyseerd.  

Traditionele tussenpersoon veel duurder
De uitkomsten waren erg negatief voor de traditionele tussenpersonen. Affiliatiesites bleken 12,4% goedkoper dan traditionele tussenpersonen en vergelijkingssites met afsluitmogelijkheid bleken zelfs 18,89% goedkoper. Het eerste onderzochte geval was een in Rotterdam woonachtige persoon van 20 jaar, met nul schadevrije jaren die in een Volkswagen Golf 5.000 kilometer per jaar rijdt. Wanneer diegene bij een van de twee onderzochte affiliatiesites of een van de twee onderzochte vergelijkingssites met afsluitmogelijkheid verzekeraars ging vergelijken, was de goedkoopste optie in elk van de gevallen €80,89. Bij de traditionele tussenpersoon was dit gemiddeld maar liefst €122,19. Dit verschil was puur gevonden omdat de traditionele tussenpersonen de in dit geval veel goedkopere direct writer niet toonden. Zo kan een verschil tussen de gebruikte vergelijkingssite al snel €500,- per jaar schelen. Dit is een enorm bedrag, zeker aangezien dit niet eens het meest extreme aangetroffen verschil in het onderzoek is. Daar was het verschil namelijk bijna €2.000 per jaar tussen een traditionele tussenpersoon en een andere vergelijkingssite.

Waar op letten?
Een traditionele tussenpersoon online lijkt van buitenaf heel erg op andere vergelijkingssites. Goedkoopsteautoverzekering.net geeft aan dat deze websites te herkennen zijn aan het niet weergeven van opties van de zogeheten direct writers. Wanneer Ohra, Allsecur, Zelf, FBTO of een andere direct writer getoond wordt, zal het geen traditionele tussenpersoon zijn.

U leest het gehele onderzoek hier: https://www.goedkoopsteautoverzekering.net/prijsverschillen-tussen-vergelijkingssites-van-autoverzekeringen/ 


Deel: ' Vergelijkingssite autoverzekering kan €500,- per jaar schelen '
Lees ook