Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

Hoogezand, 11 juli 2002 Persbericht 2002/76

Vergunning vuurwerk tijdens Swing-in in orde

De gemeente Hoogezand-Sappemeer handelde met het afgeven van een vergunning voor het afsteken van vuurwerk tijdens het Swing-in evenement op zaterdag 29 juni niet in strijd met het advies van de provincie en artikel 10 uit de Flora- en Faunawet. De effecten van het afsteken van vuurwerk op 29 juni zijn te vergelijken met een korte onweersbui.

Dat de provincie Groningen negatief zou hebben gereageerd op de plannen van vuurwerkfirma Bonthuis om vuurwerk tijdens het evenement af te steken is onjuist. De provincie adviseerde op 18 juni juist positief over het werkplan van Bonthuis. De gemeente Hoogezand-Sappemeer zelf ontving het werkplan van de vuurwerkfirma op 19 juni, waarna kon worden beoordeeld of er op basis van de wetgeving een verklaring van geen bezwaar kon worden afgegeven aan de organisator van het evenement.

Op basis van het feit dat er geen knalvuurwerk of vuurwerk met fluitsignalen is afgestoken, het vuurwerk minimaal een halve kilometer van de oevers van het Zuidlaardermeer werd afgestoken én het positieve advies van provincie en brandweer, gaf de gemeente Hoogezand-Sappemeer op 25 juni een verklaring van geen bezwaar af. De effecten van het vuurwerk zijn te vergelijken met een korte onweersbui, zodat er niet of nauwelijks sprake is van opzettelijke verstoring van de vogelrust, zoals vermeld in artikel 10 van de Flora- en Faunawet.

Hoewel de gemeente Tynaarlo op 25 juni 2002 nog door de provincie Drenthe werd getipt dat de vergunning mogelijk geweigerd zou kunnen worden op basis van artikel 10 van de Flora- en Faunawet, heeft de gemeente na overleg met de gemeente Hoogezand-Sappemeer ook besloten om op 26 juni 2002 een vergunning en een verklaring van geen bezwaar afgegeven.

Deel: ' Vergunning vuurwerk tijdens Swing-in in orde '
Lees ook