CDA

Verhagen: extremistische en terroristische organisaties verbieden

Het CDA reageert, bij monde van Tweede Kamerlid Maxime Verhagen, geschokt op de bevindingen van de BVD over extremistische groepen die actief zijn in Nederland. "De Nederlandse regering had natuurlijk veel eerder moeten optreden door dit soort organisaties in Nederland te verbieden. Ook moet er een verbod komen op het lidmaatschap van dergelijke bewegingen", zegt Verhagen. "Het CDA pleit voor een streng beleid jegens terroristische en extremistische organisaties."

HenKhalid el Hassnaoui en Ahmed el Bakioui, twee jongens uit Eindhoven, vonden in december vorig jaar in de Indiase deelstaat Kasjmir de dood. De BVD zegt dat is komen vast te staan dat ze waren gerekruteerd om elders de wapens op te pakken. Hoofd BVD, Sybrand van Hulst, signaleert dat in Nederland Jihad-strijders worden gerekruteerd.

De CDA fractie is geschokt en blijft van mening dat een wettelijk verbod op terroristische en extremistische organisaties noodzakelijk is, en een lidmaatschap van dit soort organisaties strafbaar gesteld moet worden. Zeker als men zich realiseert dat bepaalde landen als Duitsland, Frankrijk en Spanje enz. op dit moment dergelijke organisaties wel verbieden.

"Door zo'n verbod hebben we een wettelijk middel in handen waarmee we de aanwezigheid van leden en activiteiten van terroristische organisaties kunnen tegengaan. Als Nederland zijn beleid niet aanpast, zullen er meer terroristische organisaties dan thans het geval is in Nederland toevlucht zoeken", aldus Maxime Verhagen

Deel: ' Verhagen extremistische en terroristische organisaties verbieden '
Lees ook