Digitale Gemeente Houten

Verhalen uit Afrika in De kus van de cobra

maandag 17 februari 2003 - Door: Anouk Siegenbeek

Houtenaar Frans Hamer heeft drie jaar in Zambia gewerkt en gewoond, waar hij als wiskundeleraar les gaf op een middelbare school op het platteland. De indrukken, ervaringen en levenswijsheden die hij in deze periode heeft opgedaan, heeft hij verwerkt in het boek 'De kus van de cobra'.

Zo vertelt de auteur hoe hij in aanraking kwam met de slinkse methoden die plaatselijke ambtenaren hanteren om dollars af te persen van (nietsvermoedende) reizigers, wanneer hij samen met zijn vrouw de grens wil passeren. Ook neemt hij de lezer mee naar het gemeentehuis van de plaats Kamolo, waar Hamer en een collega na diverse vergeefse pogingen een identiteitsbewijs laten maken; natuurlijk niet nadat er met veel moeite en tot groot vermaak van de aanwezige toeschouwers een foto is gemaakt.

Het boek bevat naast bovennoemde voorbeelden nog meer kleurrijke verhalen over leven en werken op het Afrikaanse continent en is te verkrijgen via internet. Met de methode Printing on Demand kunnen geïnteresseerden het boek bestellen bij www.bergboek.nl of www.elmarreizen.nl. (Printing on Demand houdt in dat een boek pas gedrukt wordt op het moment dat iemand daar om vraagt.)

De opbrengsten zijn bestemd voor het Naleli Activity Centre voor gemeenschapsopbouw in Katima Mulilo, Namibië.

Tot slot een impressie van wat anderen schreven over De kus van de cobra:

'Beleef Afrika mee in dit boek.' - Houtens Nieuws, 15 januari 2003

'Het boek leest als een trein. Direct, fris, levendig en met humor.' - Zambia Nieuwsbrief, juni 2002

'Anekdotes, sterke verhalen, liefde en avontuur.' - Internationale Samenwerking, november 2002

'Verhalen die een levendig, aantrekkelijk Afrika laten zien.' - onzeWereld, december 2002/januari 2003

De kus van de cobra is een uitgave van Uitgeverij Elmar Online BV te Maarssen in samenwerking met Bergboek Internet Services BV te Zwolle.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).

Deel: ' Verhalen uit Afrika in De kus van de cobra in Houten '
Lees ook