Verhuisbedrijven maken drukste zomer mee in jaren


Utrecht, 20150818 -- Caazer ziet in 2015 het aantal verhuisaanvragen door consumenten flink stijgen. Opvallend, aangezien veel steunmaatregelen zijn gewijzigd of vervallen. Maar diverse verhuisbedrijven geven bij Caazer aan dat deze zomer aanzienlijk drukker is dan voorgaande jaren.

Toename verhuisaanvragen vooral in grote steden

In de grote steden is de stijging van het aantal verhuisaanvragen het grootst. Caazer verklaart deze stijging door het hoge percentage verhuizers met een koophuis en de toename van het aantal transacties in de grote steden. Daarnaast is de hypotheekrente op dit moment nog laag en zullen de huurprijzen alleen maar verder stijgen. Uit cijfers van Caazer blijkt dat de meeste verhuisaanvragen zich dan ook voor doen in grotere steden. Aan kop gaat Amsterdam, gevolgd door Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Haarlem. De stijgende trend is echter zeer plaatselijk, de groei van de huizenmarkt is met name zichtbaar in de randstad en niet daarbuiten.

Drukte verhuisbedrijven

Caazer deed een rondvraag bij deelnemende verhuisbedrijven, waarin diverse verhuisbedrijven aangeven dat het deze zomer drukker is dan ooit. “Het aantal verhuizingen neemt met de maand toe. De zomermaanden en de laatste maand van het jaar zijn altijd drukker. Maar er is een groot verschil met voorafgaande jaren. 

https://www.caazer.com/nl/nieuws/verhuisbedrijven-maken-drukste-zomer-mee-in-jaren-caazer

Deel: ' Verhuisbedrijven maken drukste zomer mee in jaren '
Lees ook