Verhuurders bij AirBNB blijven onderverzekerd


UTRECHT, 20160719 -- Veel verhuurders die hun huis of kamer via AirBNB aanbieden, zijn nog steeds onderverzekerd. Tot voor kort waren er voor hen dan ook weinig opties om een dekkende verzekering af te sluiten. Inmiddels groeit het aantal mogelijkheden, maar daardoor stijgen ook de prijzen van de verzekeringen. Reisverzekering.net concludeert dat de verzekeringsmarkt voor AirBNB-verhuurders troebel blijft.

Schade aan een huis bij AirBNB wordt niet middels de woonverzekering gedekt. Ook bij bijvoorbeeld letselschade die een huurder mogelijk oploopt, moet de AirBNB-verhuurder de kosten zelf betalen. Toch geeft tweederde van de Nederlanderse verhuurders aan zich niet extra te willen verzekeren. Dit blijkt uit een enquête van markonderzoekbureau Gfk.

De opties voor een verzekering voor het verhuren via websites als AirBNB zijn inmiddels toegenomen. Verzekeraars als Interpolis en Centraal Beheer Achmea spelen tegenwoordig in op de risico’s die een AirBNB-verhuurder loopt. Sommige verzekeraars doen dat door de risico’s voor een verhuurder op te nemen in het standardpakket, andere bieden een aanvullende verzekering.

Maar hoewel de markt eindelijk lijkt in te spelen op de deeleconomie, leidt dit ook tot nadelen. Het groeiende aantal verzekeringen dat rekening houdt met de risico’s van verhuren via AirBNB, heeft tot gevolg dat de verzekeringen stijgen in prijs. Uit onderzoek van MoneyView uit 2016 blijkt dat de allriskdekkingen het afgelopen jaar flink in prijs zijn toegenomen. Bij een inboedelverzekering gaat dat om een stijging van zo’n zeven procent, bij de zogenoemde opstalverzekeringen om 12.5 procent.

https://www.reisverzekering.net/troebele-verzekeringsmarkt-verhuren-airbnb/


Deel: ' Verhuurders bij AirBNB blijven onderverzekerd '
Lees ook