Persbericht

Verisign en RSA Security: samen verkopen en trainen

Meer mogelijkheden voor PKI-applicaties

Amsterdam, 16 september 1999 - RSA Security, specialist in informatiebeveiliging, bouwt haar strategische relatie met collega Verisign fors uit. De twee beveiligingsgiganten zullen niet alleen samen verkopen en promoten, maar ook voorlichten en trainen. Daarnaast gaat RSA Security het Verisign product "OnSite managed trust service" gecombineerd met haar Keon PKI-producten verkopen. De samenwerking leidt tot meer mogelijkheden voor bedrijven om hun PKI-applicaties te implementeren, beheren en beveiligen.

Verisign Inc. is marktleider op het gebied van Internet trust services en digitale certificaat-oplossingen, nodig voor beheer en beveiliging van e-commerce en communicatie via IP-netwerken. Verisign OnSite is de eerste managed trust service met hoogwaardige public key infrastructure-functionaliteit (PKI) en contractueel gegarandeerde verwerkingsdiensten ter ondersteuning van intra- en extranetten, VP- en e-commerce-applicaties.

E-secure

Volgens Stratton Sclavos, CEO en president-directeur van Verisign wordt hiermee ingespeeld op de behoeften van bedrijven: 'Dankzij de integratie van onze OnSite managed trust services en de Keon-suite met beveiligingsapplicaties, kunnen ondernemingen nog sneller en eenvoudiger op een PKI-backbone inloggen en e-commerce-applicaties "e-secure" maken.' Dat een investering in e-commerce en e-security niet overbodig is, blijkt uit een onderzoek van de Giga Information Group. Hun voorspelling luidt dat over de hele wereld ondernemingen zo'n 1250 miljard dollar tegen het jaar 2002 kunnen besparen door via Internet zaken te doen.

RSA Security Inc.
RSA Security (NASDAQ:RSAS) is ontstaan uit de integratie van Security Dynamics en RSA Data Security en is specialist op het gebied van verificatie, encryptie en public key infrastructuurbeheersystemen. Het bedrijf levert wereldwijd producten, technologieën en diensten op het gebied van informatiebeveiliging, e-business en e-commerce. Met de fusie van de twee bedrijven heeft RSA Security een wereldwijd bereik, jarenlange technische en systeemervaring, en een leidinggevende positie als het gaat om het beantwoorden aan de veranderende behoeften aan e-businessbeveiliging en het scheppen van vertrouwen in de nieuwe on line-economie. RSA is een erkende merknaam op het gebied van cryptografische en OEM-beveiligingssoftware, waarvan meer dan tachtig miljoen licenties in gebruik zijn. RSA Security staat hoog aangeschreven in de markt. Onder de klanten van RSA Security bevinden zich Fortune 500-bedrijven, financiële instellingen, opleidingsinstituten, gezondheidsorganisaties en overheidsinstanties uit de hele wereld. RSA Security stelt interoperability centraal en werkt samen met meer dan vijfhonderd toonaangevende ondernemingen (onder andere 3COM, AOL-Netscape, Apple Computer, AT&T, Nortel Networks, Cisco Systems, Compaq, IBM, Oracle, Microsoft, Novell en Intell). In meer dan duizend verschillende producten is de RSA Security-technologie geïntegreerd.

Meer informatie vindt u op: www.rsasecurity.com

BSAFE and SecurID are registered trademarks, and Keon, RSA and The Most Trusted Name in e-Security are trademarks of RSA Security Inc. All other products and services mentioned are trademarks of their respective companies. © 1999 RSA Security Inc. All rights reserved.

NOOT VOOR DE REDACTIE

Neem voor meer informatie contact op met:
* RSA Security, telefoon: +31 (73) 599 71 25, Jan Hereijgers, Regional Manager Benelux,
e-mail: jhereijgers@rsasecurity.com
* Loth Associates, telefoon: +31 (20) 575 40 51/40 65, Enkelien Kip, e-mail: enkelien.kip@loth.nl
Saskia van Zwol, e-mail: saskia.van.zwol@loth.nl

Deel: ' Verisign en RSA Security samen verkopen en trainen '
Lees ook