Ingezonden persbericht


22 november 2013

Verizon identificeert de belangrijkste technologische zakelijke trends voor 2014

Cloud computing, beveiligings- en M2M-oplossingen bieden meer grip op innovatie en bedrijfssucces

AMSTERDAM - Bedrijven gaan in 2014 een ongekende mate van controle krijgen op hun technologische omgeving, stelt Verizon Enterprise Solutions in haar lijst van belangrijkste technologische bedrijfstrends voor 2014. Het komende jaar gaat de nadruk vooral liggen op hoe bedrijven en overheidsinstellingen technologie inzetten om de klantervaring te verbeteren en innovatie mogelijk te maken.

'Wij merken een democratisering van bedrijfstechnologie,' zegt David Small, chief platform officer van Verizon Enterprise Solutions. 'In navolging van wat zich voordeed op het op het gebied van consumententechnologie, gaan gebruikers van zakelijke technologie op zoek naar diensten die 'on demand' worden geleverd, waar, wanneer en op de manier die zij willen. In 2014 zal het bedrijfssucces gemeten worden aan de hand van hoe goed bedrijven technologie inzetten om innovatie te stimuleren en te voldoen aan de verwachtingen van eindgebruikers.'

De belangrijkste trends die volgens Verizon verandering gaan stimuleren bij bedrijven en overheden in 2014 zijn:


1. De individuele wensen en behoeften van de klant komen centraal te staan

Het vermogen om een klantervaring te bieden die naadloos aansluit op de persoonlijke wensen en behoeften groeit in 2014 in toenemende mate uit tot een onderscheidende factor. Bedrijven zullen zich toeleggen op contactmomenten met klanten via een geïntegreerde omnichannel aanpak- via online, mobiel, televisie en fysieke winkels. De klant zal zich gewaardeerd voelen bij elke stap in het aankoopproces en de hele ervaringscyclus. Deze geïntegreerde kanalen zijn van groot belang voor het aanboren van nieuwe afzetmogelijkheden. Ze bieden bedrijven de mogelijkheid om rechtstreeks op de vraag van het individu in te spelen en vertrouwde relaties op te bouwen om transacties te vereenvoudigen. De inzichten uit big data-analyses gaan nieuwe, gepersonaliseerde marketing kansen creëren die het customer engagement-model zullen veranderen en aanscherpen.


2. M2M 'as a Service' brengt de verbonden wereld dichterbij

De beschikbaarheid van het draadloze 4G LTE netwerk en Machine-to-Machine (M2M)-oplossingen 'as a service' - on demand, online en klaar voor geebruik - in combinatie met krachtige beveiliging maken een einde aan de obstakels die bedrijven er tot dusver van weerhielden om M2M volledig te omarmen. Door een beroep te doen op externe expertise zullen bedrijven de discussies over intelligente end-points snel kunnen veranderen in unieke inzichten, en unieke zakelijke kansen. Naarmate de adoptie van M2M toeneemt, kunnen fabrikanten, dealers en business partners het volle potentieel van nieuwe omzetkanalen volledig benutten en de operationele efficiëntie verhogen. Tegelijkertijd kunnen ze beter voorzien in de behoeften van hun klanten.


3. Het tekort aan beveiligingsexpertise dwingt tot herziening van beheer Cybersecurity

De aanhoudende gerichte aanvallen en breed in de pers uitgemeten beveiligingsincidenten zetten raden van bestuur aan tot een verhoging van de investeringen op het gebied van beveiliging in het komende jaar - en heroverwegen zij de traditionele aanpak van cyberrsecurity management. Nu steeds meer bedrijven inzetten op mobility, big data, cloud en broadcast-oplossingen overstijgt de complexiteit van effectieve cyberbeveiligingsprogramma's de beschikbaarheid van expertise en het vermogen van de onderneming om dit zelf uit te voeren. Bedrijven moeten hybride cybersecurity-managementmodellen gaan ontwikkelen en uitvoeren, bestaande uit een combinatie van een flexibel team van eigen security-minded bedrijfsexperts met betrouwbare managed security diensten. Het inzetten van deze combinatie biedt mogelijkheden voor, met name, identity management, security analyses en cyberintelligentie, en governance, risk en compliance.


4. ICT wordt gedecentraliseerd

Bedrijven die nieuwe technologische trends volgen, zoals cloud computing, mobiliteit en M2M, merken dat ICT steeds meer gedecentraliseerd wordt. IT ligt aan de basis van elke bedrijfsfunctie. Als gevolg hiervan werkt IT nauwer samen met afzonderlijke business units bij het ontwikkelen van instrumenten voor een gestroomlijnd proces dat medewerkers en klanten meer mogelijkheden biedt. Directieleden, departementen en ondersteunende functies zullen steeds vaker de leiding nemen bij het inzetten en uitrollen van cloud vanwege de snelle implementatie, flexibiliteit, controle en kostenbesparingen die ze zien in cloud, maar ook vanwege de voordelen van big data analyse. IT zal geïntegreerd worden in de financiële prestatieplanning en de grenzen tussen de ICT-afdeling en de financiële afdeling zullen verder vervagen omdat technologie steeds meer wordt beschouwd als een waardevol bedrijfsmiddel dan een doel op zich.


5. Leveranciers vergroten de aantrekkingskracht van de cloud

In een wereld waar mobiel de norm is en rich media content de standaard, zal de cloud vanzelf de enige plek worden waar bedrijven grotere volumes van gegevens kunnen opslaan, opvragen en 'on demand' analyseren. In 2014 wordt software en diensten toevoegen aan de cloud een belangrijk aandachtspunt voor cloud-leveranciers die klanten willen behouden en aantrekken. Geïntegreerde cloud oplossingen resulteren steeds meer mash-ups van vaste en mobiele netwerken; systemen, ideeën en oplossingen; mensen en dingen; intelligentie en informatie. Het leveren van systemen en instrumenten die deze gegevens omzetten in inzichten, in de cloud en 'on demand', gaat de klantervaring transformeren.

'Verizon Enterprise Solutions combineert een unieke reeks van mogelijkheden die bedrijven toegang bieden tot een verbonden wereld die hen volop zakelijke kansen biedt. In 2014 zullen onze klanten, ongeacht hun branche of sector, willen investeren en innoveren zodat ze sneller en veiliger hun producten en diensten kunnen aanbieden, waar, wanneer en hoe hun gebruikers ze willen. Onze focus ligt op het leveren van krachtige antwoorden op zakelijke uitdagingen. We doen een beroep op de kracht van onze geavanceerde technologische platforms om branchespecifieke oplossingen aan te bieden die de productiviteit bevorderen en toegevoegde waarde creëren voor onze klanten, hun klanten en de samenleving,' besluit Small.

# # #

Over Verizon

Verizon Communications Inc. (NYSE, NASDAQ: VZ) met hoofdkantoor in New York, is wereldwijd marktleider in het leveren van breedband en andere draadloze en bekabelde communicatieoplossingen aan consumenten, bedrijven, de overheid en groothandelaren. Verizon Wireless exploiteert het meest betrouwbare draadloze netwerk in de VS met meer dan 100 miljoen aansluitingen door het land. Daarnaast biedt Verizon geconvergeerde communicatie, informatie- en entertainmentdiensten via het meest geavanceerde glasvezelnetwerk van de VS en levert het bedrijf wereldwijd geïntegreerde bedrijfsoplossingen aan klanten in meer dan 150 landen. Verizon, een Dow 30 genoteerd bedrijf met bijna 116 biljoen dollar omzet in 2012, heeft 178,300 medewerkers. Voor meer informatie, bezoek www.verizon.com

Deel: ' Verizon identificeert technologische zakelijke trends voor 2014 '
Lees ook