Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-07-2001

Politieberichten district Binnensticht, 09.25 uur
Snelheidscontrole

DE BILT Tijdens een snelheidscontrole op de Utrechtseweg maandagavond tussen 19.15 tot 21.15 uur passeerden 367 bestuurders de radarpost. 42 bestuurders overschreden de toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 115 km/u.

Bromfietser pleegt diverse overtredingen

ZEIST Gisteravond controleerde de politie op de Gruttolaan een 16-jarige bromfietser uit Zeist. Hij droeg geen helm en bleek niet in het bezit te zijn van een certificaat. Ook was het voertuig niet verzekerd.

Daar niet direct duidelijk was of het ging om een bromfiets dan wel een motorfiets, werd het voertuig inbeslaggenomen voor nader onderzoek. De 17-jarige eigenaar van het voertuig, eveneens uit Zeist, zal van de uitkomsten van het onderzoek ingelicht worden.

Verkeerscontrole

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie hield maandagmiddag 23 juli op de Hoofdstraat en de Blikkenburgerlaan een verkeerscontrole.

33 bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Een 17-jarige bromfietser die zonder helm de controleplaats naderde en de politie zag, keerde zijn voertuig en wilde snel de andere kant oprijden. Echter daar was ook een politieman geposteerd en die kon de bromfietser alsnog aan de kant zetten. Na controle bleek dat hij geen certificaat had en de bromfiets niet was verzekerd.

Deel: ' Verkeerscontrole in Driebergen-Rijsenburg en De Bilt '
Lees ook