Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zondag 16 september 2001
15:31 zondag 16 september 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

ERM / VLEDDER

Het wegverkeer in Drenthe heeft zaterdag en zondag twee dodelijke slachtoffers geëist. Een 26 jarige automobilist uit Erm overleed tijdens het vervoer naar een ziekenhuis in Groningen . Hij is zaterdagavond laat op het Horstingerend in zijn woonplaats door de brandweer uit het wrak van zijn auto gehaald nadat hij door nog onbekende oorzaak met zn auto van de weg was geraakt en tegen een boom was gebotst.
Zondagmiddag is in een ziekenhuis in Groningen een 46 jarige inwoner van Diever overleden aan de gevolgen van een verkeersongeval op de Wapserweg in Vledder.
De man is zondagmorgen rond 09.00 uur door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de weg geraakt en tegen een boom gebotst.

ZUIDWOLDE

Een59 jarige vrouw uit Deventer is zaterdagavond met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Ze was als inzittende betrokken bij een verkeersongeval op de N48 bij Zuidwolde. De bestuurder, haar 46 jarige man botste daar op een auto, bestuurd door een 75 jarige man uit Boxmeer. Die was bezig zijn auto op de N48 te keren. Volgens zijn verklaring had hij de auto van de man uit Deventer niet zien aankomen.

NIEUW BUINEN

De brandweer heeft zaterdagnacht op het Noorderdiep in Nieuw Buinen een 45 jarige man uit die plaats en diens 14 jarige dochter uit het wrak van hun auto bevrijd. De man was tegen een boom gebotst. De man is met vermoedelijk borst- en hersenletsel naar het AZG vervoerd. De dochter is met onder meer een gebroken enkel overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. Getuigen hebben tegenover de politie verklaard dat de man over de weg slingerde en nauwelijks in staat leek zijn voertuig op de weg te houden. Een bloedproef moet uitwijzen of de man gedronken heeft.

NIJEVEEN

Een 16 jarige bromfietser uit Ruinen is zaterdagmiddag zeer enrstig gewond overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle. De jongen was op de kruising Buitenvaart / Gedeputeerde Dekkerweg in Nijeveen geschept door een auto, bestuurd door een 34 jarige man uit Nijeveen. Die verklaarde, dat hij de snel naderende bromfietser niet meer had kunnen ontwijken. De bromfietser die het ongeval kennelijk zag aankomen sprong van zijn bromfiets waardoor die voor de naderende auto langs schoot. Hijzelf echter botste tegen de auto aan.

MEPPEL / HOOGEVEEN / ASSEN / EEXTERVEEN

Een 22 jarige inwoner van Nieuwleusen is zaterdagnacht op de N375 door de politie van zijn snorfiets gehaald. De man slingerde over de weg. Via de ademanalyse werd vastgesteld dat hij met ongeveer 1,6 promille alcohol op de snorfiets had gezeten.. De snorfiets is in beslag genomen, de man kreeg ee rijverbod, zn rijbewijs is ingevorderd en de man is met dagvaarding voor snelrecht naar huis gegaan. De politie heeft zaterdagnacht proces-verbaal opgemaakt tegen een 17 jarige man uit Hoogeveen. Diverse getuigen hadden de politie gemeld dat de ma als een gek met een auto door Hoogeveen scheurde. Na enig zoeken trof de politie de auto aan achter een tankstation op het Nicolaas Beetsplein. De man is aangehouden. Hij saboteerde vervolgens de ademtest, wat hem komt te staan op een proces verbaal voor het weigeren van medewerking aan een ademanalyse.
Zondagmorgen vroeg heeft de politie een auto van de A28 geplukt, bestuurd door een 28 jarige man uit Assen. De politie was getipt dat de man onderweg was van Groningen naar Assen. Hij kwam op 1,1 promille. De man kreeg een rijverbod en een dagvaarding voor snelrecht.
Een 26 jarige automobilist uit Nieuw Annerveen liep zaterdagavond tegen de lamp toen hij op het Koffielaantje in Eexterveen tegen een geparkeerde auto botste.
Hij bleek met 1,7 promille alcohol achter het stuur te hebben gezeten. s mans rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur. De rechter zal verder oordelen.

PEIZE

Bij een inbraak in een woning aan de Pander in Peize zijn zaterdagmiddag / avond diverse goederen gestolen , waaronder een KTV en een PC. Men is de woning aan de achterzijde binnengekomen nadat met grof geweld een uitzetraam was opengebroken.

EMMEN

De politie van Emmen wil graag in contact komen met een tot nu toe onbekende man die zaterdagmiddag op de Noorderstraat in Emmen een 35 jarige winkeldief heeft overmeesterd. De dief werd achterna gezeten door de eigenaar van een drogisterij, Die had gezien dat de man, die zonder vast woon- of verblijfplaats is, met twee dure flesjes parfum de winkel verliet zonder dat hij die had betaald. Door achter de man aan te rennen en te roepen Houdt de dief trok hij de aandacht . De onbekende man stortte zich op de hardlopende dief en hield hem aan.

ASSEN

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn aan de Witterstraat in Assen zeker zes autos bekrast met een scherp voorwerp van een van de autos is bovendien de antenne geknikt.

GEEUWENBRUG

De politie heeft zaterdagnacht op het AZC een 31 jarige asielzoeker aangehouden. Volgens de beveiliging van het centrum had hij hen bedreigd met een mes.
Uit onderzoek bleek dat de man ook op andere AZCs in ons land problemen had gehad en dat hij daar wegens ongepast gedrag was weggestuurd.
Ook het AZC in Geeuwenbrug heeft hem nu de toegang ontzegd voor de duur van een week.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Verkeersdoden in Drenthe '
Lees ook