Korps: Hollands-Midden, plaats: Regio 16-07-2001

Verkeershahaving in Hollands Midden

Snelheidstoezicht

In de afgelopen week zijn op de Rijndijk bijna 15.000 bestuurders gecontroleerd op hun snelheid. 90% hield zich aan de maximumsnelheid. De Rijndijk gaat ook door bebouwde kommen waar niet harder dan 50 km/u mag worden gereden. Toch constateert de politie op die weggedeelten snelheden van 85 km/u en hoger; zelfs bij vrachtverkeer.

Alcoholcontroles

Bij alcoholcontroles deze week heeft de politie ruim 700 mensen gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. Vrijdagavond 13 juli hield het regionaal verkeershandhavingsteam een alcoholcontrole op de Lammenschansweg. Zes personen werden aangehouden. Drie kregen een boete van 410, drie bliezen meer dan 350 ug/l en moeten voorkomen. Zondagmiddag en -avond de 15e juli is gecontroleerd op de Leidseweg in Voorschoten. 210 automobilisten kregen een blaastest aangeboden. Slechts één persoon had teveel gedronken en kreeg een boete van 410.

Verkeershandhaving van 16 tm 22 juli

Op de doorgaande wegen door de regio houdt de politie regelmatig snelheidscontroles. Controles op het dragen van de veiligheidsgordel vinden maandag plaats in Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg, dinsdag in Noordwijk, Hillegom en Lisse. Woensdag wordt gecontroleerd in Hazerswoude-Dorp, Zoeterwoude-Dorp en Benthuizen en in Roelofarendsveen en Leimuiden. Donderdag houdt de politie gordelcontroles in Schoonhoven en Lekkerkerk. Dinsdagmiddag en avond 17 juli wordt in Leiderdorp gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. Vrijdagavond 20 juli contorleert de politie in Leiden op alcoholgebruik; een dag later in Schoonhoven.

Deel: ' Verkeershandhaving Politieregio Hollands Midden '
Lees ook