Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Maandag 24 mei tot en met vrijdag 18 juni 2004
Verkeershinder door aanleg Dockshelter voor theater

BARENDRECHT (maandag 17 mei 2004) - Maandag 24 mei start de gemeente Barendrecht met de aanleg van een overdekte laad- en losruimte (dockshelter) bij theater Het Kruispunt. Als gevolg van de aanleg wordt de 2e Barendrechtseweg van maandag 24 mei tot en met vrijdag 18 juni afgesloten voor het doorgaand verkeer. Tijdens de afsluiting, die vier weken duurt, wordt tevens het deel van de Barendrechtseweg tussen het Jaagpad en de Mr. Lohmanstraat geasfalteerd (aanbrengen toplaag). De omleidingen voor het doorgaande verkeer worden ter plekke en op de rondweg door middel van gele borden aangegeven.

Voor de realisatie van de overdekte laad- en losruimte moet de 2e Barendrechtseweg tussen de Binnenlandse Baan en de Mr. Lohmanstraat aangepast worden. Met de komst van het dockshelter verdwijnen de twee voorsorteerstroken naar de Schaatsbaan en de Mr. Lohmanstraat. Daarom wordt het wegvak voor het doorgaande verkeer afgesloten. Doorgaand verkeer komend vanaf de zijde van de rijkswegen A15 of A29 wordt over de rondweg omgeleid. De omleidingsroute voor het verkeer met bestemming centrum loopt vanaf de 3e en 2e Barendrechtseweg over de Buitenlandse Baan en Binnenlandse Baan. Vanaf de Dierensteinweg/Henry Dunantlaan kan het verkeer via de 1e Barendrechtseweg naar het centrum. Voor fietsers en voetgangers is er een doorgaande route langs de westzijde (de kerkzijde/Onnink) van de Barendrechtseweg.

Openbaar vervoer
Buslijn 267 rijdt tijdens de werkzaamheden een aangepaste route via de Binnenlandsebaan, Lindehoevelaan en Buitenlandsebaan. De halte aan de 2e Barendrechtseweg komt hierdoor te vervallen. Vervangende haltes zijn Postkantoor en Lindehoevelaan.

Deel: ' Verkeershinder door aanleg Dockshelter voor theater in Barendrecht '
Lees ook